Брадић: „Немањићи – Рађање краљевине“ један од највећих пројеката у историји РТС-а

Снимање нове игране серије Радио-телевизије Србије „Немањићи – Рађање краљевине“, по сценарију Гордана Михића и у режији Марка Маринковића, о српској средњовековној династији која је владала два века, настављено је на Калемегдану и важне сцене серије снимане су у току ноћи, све до раних јутарњих сати.

Екипа серијала – којим ће бити обухваћен период од рођења у 12. веку великог жупана Стефана Немање, родоначелника династије Немањића, до смрти у другој половини 14. века Уроша Нејаког – током снимања у доњем граду на Калемегдану забележиће сцене на двору босанског владара Кулина бана.

„Сада смо већ на трећини снимања. Ово је 33. дан снимања и радимо велику ноћну битку. Снимамо на доњем Калемегадну код Леополдове куле, ово нам је већ друга дуга ноћ снимања и радимо масовне сцене, нападе, каскаде, ефекте и веома је узбудљиво“, истакао је агенцији Бета режисер серије Марко Маринковић.

Додао је да су сцене које су претходних ноћи снимане продукционо и редитељски најзахтевније.

Уредник Културно-уметничког програма Радио-телевизије Србије Небојша Брадић открио је да се снима један од највећих пројеката у историји РТС-а и да верује да ће снимање серије, која је спремана две године, бити завршено како је и планирано – до почетка августа, а да ће крајем године ући у дистрибуцију.

Брадић је посебно задовољан енергијом и мотивацијом глумаца и свих који учествују у реализацији серије, што га држи у уверењу да ће та посвећеност дати одличан резултате и да ће се прва серија о српском средњем веку с пажњом гледати.

Тумачење главног лика серије, првог краља Србије Стефана Првовенчаног, поверено је Војину Ћетковићу, његову супругу Ану Дандоло игра Слобода Мићаловић, а усвојену сестру Рашку глуми Нада Шаргин.

Небојша Брадић рекао је агенцији Бета да се серија снима на око 80 локација, да у њој игра око 220 глумаца, а да се очекује да ће њихов број бити увећан ангажовањем глумаца из других држава у региону.

Брадић је, уз Војина Ћетковића, од глумаца и глумица издвојио Небојшу Глоговца, Младена Нелевића, Микија Крстовића, Александра Ђурицу, Наду Шаргин и Слободу Мићаловић. 

„Не могу све да набројим, али тврдим да ћете их све с великим задовољством гледати крајем године на малим екранима“, рекао је Брадић.

У изјави агенцији Бета, Младен Нелевић, који игра родоначелника владарске куће Немањића Стефана Немању, рекао је да се „управо спрема да седне на коња и крене у важну битку, у чију је победу сигуран“.

Пресрећан што игра у серији је и Мики Крстовић, који тумачи Адама, првог ратника или боље рећи чуваркућу Немањића, а за галоп је спреман и Александар Ђурица, који игра Војихну, првог стратега Немањине војске.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво