Комисије читају пријаве

На РТС-ов јавни позив младим стручњацима (који је био отворен од 12. јула до 15. септембра), стигло је око 15.000 пријава. Надлежне комисије Радио-телевизије Србије тренутно прегледају пријаве кандидата.

Када сви мејлови и писма буду отворени и прочитани, знаће се тачан број валидних пријава, као и тачан број кандидата који ће бити позвани на даље тестирање.

На основу радне биографије, фотографије и пропратног писма, наше надлежне комисије извршиће селекцију кандидата који задовољавају основне услове јавног позива. Изабрани кандидати биће благовремено обавештени о тачном времену и месту одржавања тестова опште културе и стручности. Кандидати који буду имали најбоље резултате на тестовима, биће позвани на разговоре са стручним комисијама. Након ове, последње провере, формираћемо и објавити списак најбољих кандидата, који ће започети тромесечну праксу на Радио-телевизији Србије. 

Рад и знање кандидата ће се пажљиво пратити током праксе, и по истеку три месеца, најбољима од најбољих биће понуђен стални посао на РТС-у.

Једини критеријуми при доношењу коначне одлуке о запослењу биће стручност, знање и радни елан. РТС  обезбеђује и новчану надокнаду свим кандидатима који буду примљени на пробни рад.

Међу пријављенима има људи свих профила, различитих нивоа образовања, различитих интересовања и склоности. Иако је позив упућен пре свега факултетски образованим  младима до 30 година, међу пријављенима се налазе и деца, као и људи у зрелијим годинама, који су, стицајем околности остали без посла.  Јавили су се и кандидати који живе у  земљама региона, страни држављани са пребивалиштем у Србији, иако смо објавили да нисмо у могућности да запошљавамо људе који немају српско држављанство. Ипак, највећи проценат пријављених чине школовани млади људи који своју шансу за успех виде на Јавном медијском сервису Србије. Управо међу њима се налазе стручњаци који ће променити  досадашњи начин комуникације са гледаоцима, реформисати начин производње програма и ухватити корак са светским трендовима у условима све јаче конкуренције комерцијалних медија. 

Масовни улазак нове генерације представљаће за  РТС почетак периода дигитализације, и окончање средње фазе претварања РТС-а у Медијски јавни сервис Србије. У овом тренутку, ово је најбржа генерацијска шанса за посао, усавршавање и каријеру у нашој земљи.  Тражимо  људе који су креативни и посвећени послу, који желе и могу да преузму део одговорности за развој Медијског јавног сервиса Србије у ери дигитализације која је пред нама. Србија има много талентованих и вредних људи, очекује нас озбиљан и тежак посао, али и велико задовољство јер ћемо обезбедити стални посао најквалитетнијим младим људима.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару