Трећа фаза у пуном замаху

У оквиру треће фазе Јавног позива до сада су тестове стручности полагали кандидати за тридесет пет од око педесет понуђених професија у оквиру медијског система РТС-а. "Пројекат се одвија по плану и утврђеном динамиком иако се ради о веома обимном и одговорном послу. Све је врло транспарентно, не желимо никога да оштетимо већ да најбољима отворимо врата наше куће", каже портпарол РТС-а Душка Вучинић Лучић.

Трећа селекциона фаза Јавног позива РТС-а осмишљена је са циљем да пружи комплетан увид у стручност кандидата. Кандидати за ангажовање у сектору људских ресурса данас су полагали тест стручности.

"Верујем да Јавни медијски сервис може да буде почетна тачка у мојој каријери, да ћу моћи да научим много али и да допринесем", каже једна од кандидаткиња за посао у РТС-у у одељењу људских ресурса.

Пре почетка тестирања било је мало треме међу кандидатима али су бројнији било они који су једва чекали да се докажу :

"Имам компетенције којима могу да допринесем раду РТС-а, који сматрам висококотираним колективом у нашој земљи. Зато сам се и јавила на овај Јавни позив"

У следећем, четвртом селекционом кругу пројекта "Тражимо сто младих струњака за 21. век" кандидатима предстоји рад са менторима.

"Неки од ментора су прегледали тестове и започеће позивање за четврти круг. Наравно, кандидати треба да имају мало стрпљења, ово је један обиман посао и ми га обављамо врло транспарентно. Не желимо никога да оштетимо, желимо да отворимо врата ове куће најбољима. А биће нам тешко већ сада увиђамо да има много добрих кандидата."

Највећи изазов у трећој фази Јавног позива РТС-а је предстојеће тестирање најбројније групације , готово две хиљаде кандидата заинтересованих за професију ТВ лица.

После трећег круга, следе интервјуи и пробни рад.

По истеку три месеца, најбољима од најбољих биће понуђен сталан посао.

Једини критеријуми при доношењу одлуке о запослењу, према речима чланова комисије, биће стручност, знање и радни елан.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво