После спортских новинара, на реду тестирање стручности лектора

Јуче је обављен други део провере стручности кандидата Јавног позива РТС-а за спортске новинаре а данас ће тестове полагати лектори. За понедељак, 7. мај заказан је тест стручности новинара.

Од 17.000 пријављених  на Јавни позива РТС-а „Тражимо сто младих стручњака за 21. век", опште услове испуњавало је 10.000 младих, академски образованих људи из читаве Србије.

У другом селекционом кругу они су полагали тестове опште информисаности и културе. По обављеном прегледању резултата, утврђен је тачан број кандидата који су позвани у трећи круг- на тестирање стручности.

Од шест хиљада кандидата у трећем кругу Јавног позива РТС-а, лед су пробили кандидати за телевизијске редитеље, реализаторе и асистенте режије.

Потом су тестове стручности полагали кандидати за послове у области графичког дизајна. Стручна провера кандидата за спортске новинаре подразумевала је аудио- визуелни тест, писање есеја и полагање теста општег познавања спорта.

Сто кандидата полаже тест стручности за лекторе, близу 600 за професију новинара а најбројнији су кандидати за ТВ лица.

Кандидати су имали могућност да пошаљу пријаве за велики број занимања у оквиру медијског система РТС-а : Новинарство (радијски, ТВ и веб-новинари у области информативе, забаве, спорта, културе и образовања, радијски и ТВ водитељи, радијски и ТВ спикери, стручњаци из области спољне и унутрашње политике, економије, војне стратегије, медицине, лектори, копирајтери, преводиоци, музички стручњаци и музички сарадници) Дигитални медији (веб администратори, веб мастери, инжењери телекомуникација, ИТ стручњаци, програмери, познаваоци савремених телекомуникационих и информационих технологија, дигиталне обраде сигнала, ТВ технике, мултимедије) Тв и радијска продукција (редитељи, организатори, драматурзи, реализатори, микромани, сценаристи, сниматељи, тонци, монтажери), Дизајн (дизајнери, веб-дизајнери, графички дизајнери, костимографи, сценографи, шминкери) и Бизнис (економисти, правници, комерцијалисти, менаџери и маркетинг менаџери).

Након тестова стручности, најуспешнији кандидати биће позвани на интервјуе.

То ће бити и последња провера.

РТС ће потом формирати и објавити списак кандидата са најбољим резултатима, који ће започети тромесечну праксу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво