Галија представила своје „Место поред прозора“

Јубиларни двадесети албум групе „Галија“ представљен је у седишту Радио-телевизије Србије. „Место поред прозора“ је прича о човеку који је много тога претурио преко главе и научио једну ствар - да срећа човеку често сама дође, да је треба само препознати...

Нишка рок група „Галија" промовисала је свој нови албум „Место поред прозора", 20. по реду у више од три деценије дугој каријери.Диск са 10 песама („Више нисам твој", „Какав џез", „Што се боре мисли моје", „Мени си лепа"...) објавио је ПГП РТС.

Текстописац Предраг Милосављевић рекао је на представљању у холу Радио-телевизије Србије да је албум назван „Место поред прозора", јер је то „извор светлости и наде, где поред вас пролазе предели, градови и људи, и знак љубави према вољеној особи за коју чуваш то место".

„ЦД је прича о човеку који је много тога претурио преко главе и научио једну ствар - да срећа човеку често сама дође, да је треба само препознати и умети да будеш срећан чак и са малим ситним срећама", рекао је Милосављевић пред бројним новинарима, пријатељима и колегама.

Музику за десет песама написао је вођа и певач Ненад Милосављевић који је истакао да је „Место поред прозора" снимано од септембра прошле године до јула, и то као последњи албум рађен у ПГП-овом београдском Студију Пет, где је „Галија" стварала и првенац „Прва пловидба" 1979. године, и потом „Другу пловидбу" (1980).

„Нећу говорити колико је тешко у ова времена радити албум, претпостављам да знате да су у питању финансије. Зашто смо све ово радили? Због природе уметника која је непоколебљива и не пристаје на пораз и повлачење, и публике која нам је остала верна свих 35 година", рекао је Милосављевић.

„Галија" је представила и други спот са албума за песму „Чувам ти место поред прозора", а летос је као најава ЦД-а објављен први спот „Злочин и казна", у којем се појављује глумац Срђан Жика Тодоровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару