Наслеђе – други студијски албум вокалне групе „Константин“ у издању ПГП РТС

ПГП РТС је недавно објавио нови, други студијски албум вокалне групе „Kонстантин“, који носи назив „Наслеђе“. Вокална група „Kонстантин“ је основана у Нишу 2008. године, а састав чине музички ентузијасти и музичари који интерпретирају различите музичке жанрове на поптуно нов начин.

Наслеђе – други студијски албум вокалне групе „Константин“ у издању ПГП РТС Наслеђе – други студијски албум вокалне групе „Константин“ у издању ПГП РТС

У најави за нови албум чланови вокалне групе „Константин“ су навели да је овај музички материјал – „ретроспектива петнаестогодишњег рада групе“, док у поднаслову издања је наведено и да је у питању музика мога рода“.

Гости Јутарњег програма, чланови групе „Константин“, Бојан Станковић, Далибор Марковић и Димитрије Панчић објашњавају да је материјал заснован на стилизацији етно нумера углавном из околине Ниша, али и песама из осталих крајева Србије.

На албуму се налази девет песам и једна бонус нумера – уживо извођење Мокрањчеве Прве руковети у Неготину на Мокрањчевим данима 2014. године.

Вокални састав „Kонстантин“ чини 10 чланова – тенори, баритони, басови, а већину аранжмана сами пишу. Како наводе, посебну захвалност дугују Анастасу Каменовићу који је продуцирао цео албум, ПГП РТС-у и Секретаријату за културу Града Ниша који им је помогао да издају овај албум и са којим сарађују дуги низ година.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво