Читај ми!

"Печат" Ивана Милинковића -први соло албум у уметничкој каријери дужој од три деценије

Иван Милинковић, дугогодишњи певач групе "Легенде", промовисао је свој први самостални ЦД под називом "Печат" са 10 песама на којима је сарађивао са бројном екипом реномираних аутора.


Промоција одржана у продавници ПГП РТС-а у центру Београда протекла је одличној атмосфери, Иван је окупио бројне колеге, отпевао је уживо пет песама са албума, па је чак позван и на "бис".

Ипак, као што је примећено, промоција је протекла и у знаку чињенице да је у питању деби албум, али далеко од тога да је Иван као вокал и уметник дебитант на овдашњој музичкој сцени. Његов глас љубитељи добре музике итекако познају, цене и воле. На крају крајева, неколико албума снимио је са групом Легенде у којој је био вокал 30 година (од 1989. до 2019. године). Промоцији су, осим представника медија, присуствовале и Иванове колеге: Славко Бањац, Сузана Манчић, Драган Kојић Kеба, Филип Жмахер, Жарко Данчуо, Јасна Kочијашевић, Драгослав Михајловић Kанаринац, Александар Софронијевић, Славко Стефановић Славкони, Бојан Јеремић, Данка Стојиљковић, и други. 

На деби албуму Ивана Милинковића "Печат", у издању ПГП РТС-а, је 10 песама. Материјал је припреман дуго, на неким песмама је рађено и три године, а поједине су објављене у време пандемије коронавируса. 
Милинковић се на свом деби албуму није певачки определио за само један музички манир, већ су се у овој „збирци" нашле и поп баладе, world music композиције, али и обраде народних традиционалних песама. 


Изјава Милинковића за интернет радио канал Радио Београда "РТС Плетеница"https://fb.watch/iUtnbgsF1d/

Осим што је ЦД Печат доступан на пројајнимм местима ПГП издања, албум се може поручити поузећем (путем Поште Србије или сајта Мала српска продавница). Све песме су доступне и на водећим платформама за дигиталну дистрибуцију музике.

Фотографије: Никола Ристић, РТС 

 

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво