Промоција албума "Дечје заврзламе и остале керефеке за мате, тате, баке и деке"

У Каменој сали Радио Београда одржана је промоција новог албума Радета Радивојевића “Дечје заврзламе и остале керефеке за маме, тате, баке и деке”, у издању ПГП РТС-а.

Богати опус у поп, народној, староградској, инструменталној, хорској и примењеној музици, ПГП РТС допунила је и једним занимљивим албумом музике за децу.

На албуму "Дечје заврзламе и остале керефеке за маме, тате, баке и деке" Раде Радивојевић потписује 27 песама, снимљених у периоду од 1986. до 2013. године.

Песме су компоноване на стихове познатих дечјих песника. Певају их глумци, певачи, а већином деца, од којих су нека касније музику изабрала за свој животни позив.

Музика даје боје и покреће овај свет, чини га лепшим и употпуњује. Кроз музику се деле осећања и размишљања. У времену у којем најмлађе бомбардују музиком неприкладном за њихов узраст, овај албум уз забаву и уживање у музици, пружа и својеврсну едукацију, а већ је прихваћен од публике али и од критике.

Ауторски рад Радета Радивојевића, од 1968. године до данас, забележен је на преко 300 носача звука, трајних радио снимака и у великом броју ТВ емисија. Композиције и аранжмани Радета Радивојевића снимљени су и изводе се у Немачкој, Финској, Француској, земљама Бенелукса, Русији, Бугарској, Македонији, Украјини, Белорусији и Аустрији.

Пише музику за телевизијске серије, драме, филм и позориште. Више од две деценије радио је као уредник музичких програма у Телевизији Београд.

Као инструменталиста Радивојевић је сарађивао са готово свим певачима из бивше Југославије, а као композитор са Екстра Неном, Мајом Оџаклијевском, Цецом Славковић, Бором Ђорђевићем, Мирјаном Беширевић, Бојаном Милановићем, Филипом Жмахером... Многима је помогао да стекну афирмацију и у иностраству јер је члан жирија на бројним музичким смотрама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару