Читај ми!

„Злобни старци" Нерона Микандуса

Ново издање ПГП РТС-а компакт-диск под називом „Злобни старци“ групе „Нерон Микандус" јуче је промовисано пред пријатељима тог рок бенда и новинарима.  

На промоцији су говорили Драган Илић, одговорни уредник ПГП РТС-а, новинар и музички писац Анђелко Малетић Чупко и лидер групе „Нерон Микандус" Милан Игњатовић Нерон.

Бенд је пред својим пријатељима и новинарима извео насловну нумеру свог новог албума „Злобни старци", потом и песме Љубавна антена, Топле кише и др.

„У свом препознатљивом оригиналном стилу, бенд који је својевремено био лидер рок сцене на овим просторима, посебно у Новом Саду, група 'Нерон', а сада и 'Микандус', после више од две деценије поново плени добрим и пуним звуком", рекао је, између осталог, Драган Илић у име ПГП РТС-а. 

Групу „Нерон" основао је композитор Милан Игњатовић Микандус познатији као успешни кардиолог, првак Југославије у џудоу. Деби албум "Нерон" објавили су 20. октобра 1983. године у саставу: Милан Игњатовић (вокал), Миша Илић (гитара), Зоран Попов (бас), Јовица Достинић (саксофон) и Слободан Сремачки (бубњеви). Са албума се издвајају хитови Дуња, Љубавна антена и Париз.

Убрзо после издавања албума групу је напустио Миша Илић, а на његово место у групу је дошао Зоран Рубежић са којим су 31. јануара 1986. године објавили за „Војводина концерт" свој други албум под називом "Важно је да има крви". На албуму је као гост свирао Зоран Летић (клавијатуре). Са албума се издвајају песме Комарац, Љубав је чудна ствар и Дан је суров. После неколико одржаних концерата група је престала да снима.

Повратак на музичку сцену уследио је 1990. године када су др Милан Игњатовић и др Јовица Достинић 1. октобра снимили трећи албум "Ноћ и дан" за ПГП РТБ. На албуму су свирали: Рамбо Амадеус (гитаре), Хрвоје Тиквицки (бас), Александар Дујин (клавијатуре), др Миша Илић (гитаре), Милан Мутавџић (пратећи вокал) и Ана Костовска (глас) у песми Опатице. Издвајају се песме: Дијана, Реч по реч и Топле кише. После издавања албума, група је престала да делује.

Албум под називом "Злобни старци" бенд вођен Миланом Игњатовићем за ПГП РТС издаје 2012. године под именом „Нерон Микандус".

Милан игњатовић је рођен 31. јануара 1958. године у Новом Саду. Основну школу, гимназију и Медицински факултет завршио је у Новом Саду. Од 1987. године ради на Клиници за кардио-хирургију Института за КВБ "Сремска Каменица". Године 1993. специјализирао је интерну медицину, а 1995. субспецијализацију из кардиологије. Од 2005. године радио је као кардиолог реаниматор у Кардио-хируршком МЦ "Медицор" у Изоли у Словенији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару