Уместо финала „Евросонга“ гледамо шоу-програм "Europe Shine a Light"

Финале најгледанијег музичког спектакла у Европи, такмичење зе „Песму Евровизије“ 2020. године, требало је да се одржи 16. маја у Ротердаму. Ипак, из Холандије ће у директном преносу бити емитован музички специјал под називом "Eurovision: Europe Shine a Light". Овај специјални евровизијски шоу биће на Првом програму РТС-а у суботу од 21 час.

Ових дана, да се није појавио коронавирус, такмичари би са националним делегацијама увелико били у Ротердаму, финалисти би вредно радили и нестрпљиво чекали велико финале 65. „Евросонга“. Међу њима, верујемо, и представнице Србије, група "Hurricane".

„Околности су такве, први пут у историји овог такмичења нашли су начин да се Евросонг одржи алтернативно. Сви учесници из својих домова снимиће поруке, снимили смо заједничку песму... Мени је највише криво што се нећемо упознати“, каже чланица групе "Hurricane", Ксенија Кнежевић.

„А управо то је суштина. Евровизија је место окупљања људи, дружења, стварање нових пријатељстава, склапање нових послова. Дружимо се са фановима, такмичари се упознају, међусобно бодре, криве жири зато што их није пустио у финале, ако их је пустио, радују се и кажу – жири је феноменалан“, истакла је Душка Вучинић, шеф службе Односи са јавношћу и корпоративни имиџ РТС-а. 

Према њеним речима, највише пати прошлогодишњи победник Данкан Лоренс који је ово такмичење довео пети пут у Холандију.

„Такмичење је требало да се одржи у 'Ахој' арени, она је сада ковид болница, као и већина дворана, арена широм Европе и света“, наводи Вучинићева.

Звезде „Евросонга“ као обични људи – без сјаја, рефлектора и гламура

Специјални програм емитоваће се уживо из студија у којем има места за 1.600 гледалаца. Једини гост биће управо прошлогодишњи победник, а осим њега биће три водитеља програма, једини уживо у преносу.

„Сви остали су у својим домовима, певају из својих башта, са тргова, празних, нажалост. Ово ће бити догађај посвећен несуђеним учесницима Евросонга, вившим учесницима који су били планирани да гостују, јубилеју 65. издању, али желим да верујем да ће пре свега бито посвећен онима који су највише страдали за време пандемије и да нас подсети - видећете сутра све те звезде без сјаја, рефлектора, без гламура - да смо заправо сви обични људи, да нисмо подељени на богате и сиромашне, на звезде и оне који то нису, него да смо се опет, иако физички раздвојени, ујединили“, објаснила је Вучинићева.

Овогодишњи такмичари имаће минут да се представе Европи, a снимљена је и заједничка песма Love Shine a Light.

Гласања нема, победника такође, али будите у суботу од 21 час уз Први програм РТС-а и шоу-програм Europe Shine a Light.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво