Мајдан - Будим те

Извођач: Мајдан
Назив песме: Будим те
Музика: Немања Ерић
Текст: Немања Ерић, Марија Вагнер

БУДИМ ТЕ

У теби спавају шуме
У њима пожари горе
И неба сива гуме.

Ћутиш...
Ја прескачем кровове твог ћутања
Где грли те тишина

Будим те

У мени сања плави дечак
С јастуком на глави
Крије нешто своје

У теби
Ледена тишина
Замрзне ми речи које шаљем.

Будим те из вирова...

Будим те- плаво јутро
Не дам те- тами шуме
Шири се- река боја
Нестајеш...

Бенд Мајдан је настао 1. априла 2017. године у Нишу и чине га четири јаке креативне личности - Немања Ерић, вокал и гитара, Лука Николић, гитара и пратећи вокал, Лука Новаковић, бас гитара и пратећи вокал и Илија Новаковић, бубњеви. Теме којима се бави њихов први албум „Минимум Сличности, Минимум Разлике" дотичу се питања која сви ми, у мањој или већој мери, себи постављамо - како се снаћи у свом емотивном микрокосмосу и хаотичном свету који нас окружује. Сама музика се може описати као гитарски поп са јаким упливима алтернативног рока и разних других жанрова. Бенд је током 2018. године забележио завидан број наступа свуда по Србији, а истим темпом планирају да наставе широм региона и у 2019. години. Наступи који се могу посебно издвојити јесу концерт са групом Галија у пуној хали Чаир у Нишу, као и победе на „Куршумлијској гитаријади" и „Београдском ауторском рок фестивалу" (БАРФ) крајем 2018. године.

Немања Ерић (1994), од седме године почиње да свира гитару у музичкој школи „Ранко Kривић" у Мајданпеку. Са јасном визијом чиме би желео да се бави уписује средњу музичку школу „Стеван Moкрањац" у Неготину и за време школовања, као класични гитариста, осваја бројне награде у земљи и иностранству. Усавршавао се на мајсторским радионицама код еминентних професора и композитора. Снимао је са хором и оркестром РТС-а и одржао је велики број концерата. Поред класичне гитаре, бави се и модерним музичким жанровима те за време студија, априла 2017. године, са Луком Николићем оснива бенд „Мајдан". Круна свега било је објављивање њиховог деби албума „Mинимум Сличности, Минимум Рaзлике". Тренурно је на мастер студијама класичне гитаре Факултета Уметности у Нишу где живи и ствара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару