Џипсикорд - Боје

Извођачи: Џипсикорд
Назив песме: Боје
Музика: Јован Савић, Звонко Марковић, Мишо Крпо
Текст: Сања Крстић, Милена Лудајић

БОЈЕ

Додај мало боје Твоје усне уз моје
Црвена за срећу Бела за љубав вечну

На мени црна свила Усне од мат кармина
У соби хладна зима

Додај мало боје Твоје усне уз моје
Црвена за срећу Бела за љубав вечну

Toi et moi Mon cheri
Tu respires en moi depuis longtemps
Sous le meme le ciel on reve
Toujours toi et moi
J'ai besoin de ton amour
На мени црна свила
Ооооох

Додај мало боје Твоје усне уз моје
Црвена за срећу Бела за љубав вечну

Tu n'as besoin que de moi

Џипсикорд је бенд из Крагујевца који је основан 2011. године. Оснивачи бенда су Јован Савић, Звонко Марковић и Александар Стојановић. Бенд је у почетку обрађивао народну и забавну музику на аутентичан начин у џез, ђанго и фанк стилу. Оснивачи бенда су искусни и образовани музичари и композитори који сарађују и свирају са многим познатим извођачима из Србије. Крајем 2013. године, Џипсикорд почиње сарадњу са Мишом Крпом - продуцентом из Франкфурта и тада Џипсикорд добија другу „боју" односно звук. Тако и настаје песма „Боје" која је била првобитно намењена за западно тржиште и написана на шпанском и француском језику. Бенд са продуцентом проширује сарадњу са Исидором Вујадиновић и Бојаном Масковић које песми дају ону праву боју која ће бити представљена први пут на Беовизији 2019. године.

Бојана Машковић је дипломирани музички педагог и вокални солиста. Педагогијом се бави пуних 10 година и успешна је у раду са младим певачима у својој школи певања која постоји од 2015. године у сарадњи са музичким продуцентима Марком Коном и Немањом Михајловићем. Дугогодишњи је главни вокал многих београдских бендова, а бавила се и певањем пратећих вокала како студијски тако и на концертима. Опробала се и као композитор и аутор текстова, али и као пијаниста са многим познатим певачима у великом броју телевизијских емисија.

Исидора Вујадиновић рођена је 30.06.1995. године у Крагујевцу. Завршила је Прву крагујевачку гимназију и нижу музичку школу „др. Милоје Милојевић" у Крагујевцу. Апсолвент је Филолошко-уметничког факултета, одсек француски језик и књижевност. Похађала је приватну академију певања ,,Гласови Наде'' у Београду као најбољи полазник и стипендиста као и академију за лепо и правилно певање ,,Вокал маестро'' у Београду. Учесник је манифестација ,,Деца певају хитове" и победник у својој категорији, ,,Такмичење за франкофону песму" СКЦ Београд наступала је са вокално-фолклорним ансамблом ,,Смиље". Од посебног значаја за њу је наступ у Ректорату крагујевачког Универзитета за Француског амбасадора Фредерика Мондолинија. Има искуства у плесу, мјузиклу, хору и концертним наступима. Поред певања и плеса, активно се бави моделингом.

Александар Стојановић рођен је 26.05.1981. у Аранђеловцу. По занимању је професор виолине, вокал и инструменталиста „Мануфактура бенда". Свира класичну, џез и народну музику. Има своју приватну школу виолине у Крагујевцу.

Јован Савић, композитор, аранжер и мултиинструменталиста рођен је 23.11.1983. у Крагујевцу. Свира хармонику, клавир, гитару и кавал. Компонује и аранжира песме за велики број певача са домаће музичке сцене. Један је од оснивача Џипсикорда.

Урош Марковић долази из музичке породице. Таленат је наследио од оца који је одличан бубњар. Музиком се бави од малих ногу. Завршио је нижу музичку школу у Крагујевцу где је свирао хармонику. Међутим бубњеви су одувек били нешто што је највише желео. Свира већ десет година, а од тога четири у бенду великог поп певача Саше Ковачевића.

Звонко Марковић рођен је 26.11.1968 у Крагујевцу, по занимању музичар, композитор. Отац је двоје одрасле деце, свира бубњеве, перкусије, гитару, клавијатуре, бас гитару и пева. Бави се музиком од малих ногу, последњих 10 година свира бубњеве са „ОК бендом". Има свој музички студио и један је од идејних оснивача групе Џипсикорда .

Сања Крстић рођена је 30.08.1987. године у Крагујевцу. По занимању је филолог а текстописац из љубави. Мајка је двоје деце, вољена супруга и веран пријатељ. Ведрих стихова, таквог и духа.

Милена Лудајић рођена је 13. марта 1976. године у Кикинди. Аутор је сценарија за неколико позоришних представа за децу. Објавила је збирку песама за децу и одрасле ,,Снови су нам се срели" под рецензијом глумице Љиљане Стјепановић и проф. Велимира Абрамовића. Добитник је неколико награда на бројним фестивалима. Као текстописац сарађује са извођачима и бендовима из земље и региона. На овогодишњој Беовизији учествује као коаутор текста песме ,Још ти чујем глас" коју изводи уметник Снежана Берић - Екстра Нена, и као аутор нумере ,,Боје" групе Џипсикорд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару