Земља чуда – Маја Николић

Земља чуда – Маја Николић, музика: Владимир Граић, текст: Миа Пијаде, аранжман: Иван Бранисављевић

ЗЕМЉА ЧУДА

Мора да схвати да ја нисам та
Не може са мном у три лудила
Оно сто види је илузија
Лоша сам процена
Ја желим змаја да запали све
Да будем вила, а он трује ме
Кад бацим чини да волимо се
Мало доле, мало горе
Упија ме он у поре
Хеј мама хеј
Хеј мама хеј
Мало лево, мало десно
Мало нисмо, мало јесмо
Хеј мама хеј
Хеј мама
Оооо Моја је земља чуда
Оооо Најбоља кад сам луда
Оооо хеј мама хеј
Хеј мама

English

Марија Маја Николић, извођач песме „Земља чуда"
Српска поп певачица раскошног гласа. Своју каријеру је изградила на фестивалима, освојила 26 првих награда. Њена лична карта је песма "Одлази" са којом је постала популарна. Издала је шест албума. Власница хитова ‘'Варали ме сви'', ''Узми ме'', ''Ако верујеш'', ''Драгане'', ''Одлази'', ''Напустио си све''... Учествовала је на бројним фестивалима и освајала награде.

Маја Николић је живела у Лос Анђелесу, Вествуду, на Беверли Хилсу, у Сан Дијегу. Завршила је и Академију за џез певање "Стела Адлер" у Лос Анђелесу. Тада је била примећена од стране продуцента фестивале Мирјане вон Блариком и добила је позив да наступи на филмској манифстацији "Голден Сателлите Ањардс" 2003, где је певала уживо песму "Сометхинг то Талк Абоут" из филма "Абоут а Боy" (Све о дечаку) и добила престижну награду Златни сателит за најбољу песму.

Посебан моменат за Мају је учешће на "Славјанском базару". Наравно, и на Базару, који је одржан у Одеси (Украјина)и Саратову (Русија), награда није изостала. Певала је "Више ниси мој" и "Ђелем, ђелем", у аранжману Владимира Граића и Жељка Јоксимовића и освојила прву награду. Као победник фестивала певала је на Црвеном тргу у Москви и награду су јој уручили Ала Пугачова и Филип Киркоров, највеће руске звезде.

Владимир Граић, аутор музике за песму „Земља чуда"
Рођен 19. 2. 1968. године у Београду. Завршио је Основну школу „Свети Сава", нижу музичку школу „Мокрањац" - клавирски одсек, XIV београдске гимназију и дипломирао на Електротехничком факултету у Београду, смер Електроенергетски системи.
Од 1996. до 2000. године радио је у Забавној редакцији РТС-а као музички уредник, а потом од 2000. до 2002. у ПГП РТС-у, на месту музичког уредника. Од 2002. постављен је на позицију одговорног уредника, где је остао до 2008. године.

Ауторским радом се бави непрекидно од 1985. године. Аутор је великог броја песама, хитова, победник бројних музичких фестивала у земљи и иностранству.

Свакако највећи успех постиже као композитор Молитве, победничке песме на такмичењу за „Песму Евровизије" 2007. године. Био је члан УО Удружења музичара џеза, забавне и рок музике, УО СОКОЈ-а. Члан је УО Удружења композитора Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара