Јача од свих – Лана и Алдо

Јача од свих – Лана и Алдо, музика, текст: Лана Токовић, аранжман: Лана Токовић, Дејан Миленковић

ЈАЧА ОД СВИХ

Кад туга победи сву наду,
Кад душа препусти се болу свом,
Јако је тешко дићи главу,
Устати и почети све поново
У сновима је снага твоја
Кад кренеш, неко ти се радује,
Неко не очекује и боји се,
Сад гледам напред, али памтим све,
Ако ме позову назад, не окрећем се
/У сновима је снага твоја/
Сад сам сигурна /сигурна/
Да сам опет ту, сва /опет ту,сва/
Ја сам сада јача од свих,
Више не одлазим,
Сви моји снови су остварљиви,
Снага коју осећам сад,
Нека отера све што тужно је,
Жеља твоја, увек води ме,
Уз мене остаје, баш као пре
/У сновима је снага твоја/
Сад сам сигурна /сигурна/
Да сам опет ту, сва /опет ту,сва/
Ја сам сада јача од свих,
Више не одлазим,
Сви моји снови су остварљиви,
Снага коју осећам сад,
Нека отера све што тужно
Јача од свих,
Снага коју осећам сад
Жеља твоја увек води ме
Уз мене остаје, баш као пре, баш као пре
Увек остаје

English

Група "Лана и Алдо" , извођач песме "Јача од свих"
Музичка група "Лана и Алдо", чији је оснивач Лана Токовић, почела је са радом 1983. године. Издала је седам музичких пројеката за водећу државну дискографску кућу, који су били објављени на 13 различитих носача звука (ЛП, ВХС, МЦ, ЦД).

Група "Лана и Алдо" заузимала је високо место у музичким круговима нарочито након два солистичка концерта у Дому Синдиката и промоције у хотелу "Хајат" која је и објављена на ВХС издању ПГП РТС-а,1997. године.

"Лана и Алдо" 2000. године престаје са радом, након чега се поново окупља у новом саставу, 2013. године. У наредним годинама група је ангажована на многобројним наступима, концертима и пројектима, што је на крају крунисано новим музичким албумом "Између времена", 2016. године, у издању ПГП РТС.

Чланови групе су:
Лана Токовић - вокални солиста, Константина Пантелић-Тина - клавијатуре, пратећи вокал, Патрициа Јашовић - тимпани, пратећи вокал, Небојша Марић-Марони - гитара, пратећи вокал, Дејан Пандуровић-Паџ - труба, пратећи вокал, Петар Божовић - виолина, балетски играч. На овогодишњој Беовизији наступају са нумером " Јача од свих".

Лана Токовић, аутор песме "Јача од свих"
Лана Токовић је рођена у Београду. Са успехом је завршила клавир и соло певање. Била је члан драмске групе у Београду у класи професора Миодрага Алексића. Професионални ангажман у музици започела је у својој шеснаестој години, прво у Студију 13, а потом у Студију 6 Радио Београда где је постала најмлађи продуцент и музички уредник. Свој ангажман на овом пољу наставила је у две музичке куће из Љубљане. У веома кратком року постала је и најмлађи солиста Џез оркестра Радио Београда, али одлучује да се посвети професији продуцента. Снимила је преко 40 трајних записа за фонотеку Радио Београда. Одмах након тога, отвара свој музички студио у Београду за снимање и компоновање.

Оснивач је музичке групе "Лана и Алдо" са којом је издала седам музичких пројеката за водећу државну дискографску кућу, који су били објављени на 13 различитих носача звука (ЛП, ВХС, МЦ, ЦД). Лана је била учесник многобројних музичких фестивала и освајала награде као вокални солиста, композитор и тесктописац. Поред овога, снимила је и неколико десетина шоу програма, документарних филмова, учествовала у живим емисијама и на преко 300 хуманитарних концерата тадашње Југославије, СЦГ, у Србији и на Косову и Метохији.
Њена музика за дневнике, политичке и забавне емисије даје печат националним (РТС) и регионалним телевизијама , као и пројектима Канцеларије за Косово и Метохију - музика у форми свечане химне која се користи за дочек високих званичника, документарне и промотивне филмове и емисије везане за догађаје са Косова и Метохије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару