Песма за тебе – Сашка Јанкс

Песма за тебе – Сашка Јанкс, музика: Сашка Јанкс, Марко Николић, текст: Сашка Јанкс, аранжман: Сашка Јанкс, Марко Николић

ПЕСМА ЗА ТЕБЕ

Било је давно,
то јутро рано,
Још ме све ствари
на старо време сећају.

Очи те траже,
ал' руке празне,
играма сенки
нашој се причи враћају.

Сама не умем,
и још не разумем
зашто те нема,
што је овој срећи крај?

РЕФ:
И још те сањам,
и мислим на тебе...
Душа и тело
једно су цело
само у сну.

И још те сањам
и мислим на тебе,
ал' све ми је празно
од када ти ниси ту.

English

Александра Сашка Јанковић, извођач, аутор музике,текста и аранжмана за песму „Песма за тебе"

Александра Сашка Јанковић рођена је у Смедереву. Од малих ногу учествује и осваја награде по многим дечјим фестивалима широм земље. Од шеснаесте године креће да наступа и на фестивалима за одрасле, и ван граница Србије, не само као извођач него и као аутор.

Певала је химну Србије на отварању и затварању Европске олимпијаде младих (2007.) и на Универзијади (2009.) које су се одржале у "Београдској арени". Химну Србије изводила је и на многим дочецима после успеха наших генијалних спортиста организованим испред Скупштине града.

На фестивалу "ПАНмјузик" (2008.) осваја награду за најбољег дебитанта, а 2009.године била је финалиста "Беовизије" са песмом "Научи ме". Године 2013. осваја треће место на "Беосонгу" са песмом "Дуга у твојим очима", а на фестивалу "Стари град" (Нови Пазар, 2014.) осваја прво место и награду за најбољи текст.

Као пратећи вокал и плесач наступила је чак три пута за Србију на "Евровизији", и то 2010. у Ослу, 2011. у Дизелдорфу и 2015. у Бечу.

Са једним од најпознатијих гитариста Аустрије, господином Хари Стојком, наступила је као гост у мају 2017.године на чувеном отварању "Бечких недеља културе" у престоници Аустрије чији је домаћин била Кончита Вурст, победник Евровизије 2014. године, а потом наступила са Хари Стојком и у октобру на његовој турнеји која је имала финале у чувеном бечком "Конзертхаус"-у.

Годинама пише музику и текстове како за себе, тако и за многа друга имена. Има преко петнаест година искуства у студију, и мноштво својих синглова. На овогодишњој Беовизији наступа са нумером " Песма за тебе".

Марко Николић
Марко Николић је аутор музике,текста и аранжмана за песму „Песма за тебе"
Рођен је у Нишу 1977. године где је завршио средњу музичку школу - теоретски одсек. Дипломирао је на одсеку за џез и соло певање на Академији у Грацу, Аустрија.
Од раног детињства се бави компоновањем и у дуету "Мармаја" са сестром Мајом и осваја разне награде на дечјим фестивалима широм бивше Југославије.

Учествовао је као пратећи вокал на Евровизији 2015. године у Бечу, као и 2017. године у Кијеву.

Снимио је и издао два соло албума.

Од 2000. године је активан као композитор, текстописац и продуцент у свом студију у Бечу, а сарађивао је са многим познатим именима са домаће и стране сцене. Тренутно завршава свој албум на енглеском језику за страно тржиште.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару