Тим Србије за Стокхолм

Представница Србије на Песми Евровизије 2016. године, Сања Вучић ZAA, наступиће на сцени у Стокхолму у пратњи четири пратећа вокала - Лена Кузмановић, Дуња Вујадиновић, Јелена Ђурић и Ива Плетикосић, уз плесни покрет балетског играча Милоша Исаиловића.

Биографија тима који ће са Сањом Вучић ZAA представљати Србију у Стокхолму 2016:

Лена Кузмановић

Дипломирала је виолину на Факултету музичке уметности у Београду, а члан Опере Народног позоришта у Београду је од 2006. године. Наступала је са познатим музичарима као што су Хозе Карерас и Лучано Павароти. Сарађивала је са звездама домаће поп и фолк сцене као што су Здравко Чолић, Жељко Јоксимовић и Саша Матић. Певала је пратеће вокале Сергеју Ћетковићу, Мари Мари, Кнезу, Лепој Брени, Бобану Рајовићу.

Већ је наступала на Евросонгу, 2015. године у Бечу, као пратећи вокал Ненаду Кнежевићу Кнезу који је представљао Црну Гору. У својој каријери има велики број реклама, спотова, телевизијских пројеката, за домаће и страно тржиште, као и сарадњу са Италијанском продукцијом, односно мањим улогама у серији и филму за Rai Uno.

Дуња Вујадиновић

Од детињства учествује на дечјим фестивалима, а професионално пева пратеће вокале од 2008, када је почела сарадњу са Александром Радовић, а затим су уследили концерти са многим естрадним личностима: Аца Лукас, Ана Станић, Жељко Васић, Марија Шерифовић, Рибља чорба, Зорица Брунцлик, Саша Матић, Тропико бенд, Лепа Брена, Цеца Ражнатовић, Наташа Беквалац, Емина Јаховић... На Песми Евровизије је пратила "Моје 3" 2013. године, за чију песму је писала текст на енглеском језику, као и за песму "Адио", у извођењу Кнеза, кога је такође пратила на Евросонгу 2015. Дипломирала је инвестиције на Факултету техничких наука у Новом Саду 2012. Финалиста је прве сезоне Првог гласа Србије. Бави се студијским радом и наступа у многим београдским клубовима.

Јелена Ђурић

Још као дете показивала је таленат за певање. Завршила је основну школу "Бранко Радичевић" и X београдску гимназију "Михајло Пупин" у којима је била солиста у оба школска хора, где је и почела са јавним наступима и такмичењима. Упоредо је певала у црквеном хору "Свети Сава". Похађала је и школу "Super voice".

Од своје 18 године се професионално бави певањем као солиста многих бендова београдске клупске сцене, а уједно и певањем пратећих вокала са преко педесет извођача као што су: Марија Шерифовић, Сергеј Ћетковић, Оливера Катарина, Дадо Топић, Негатив, Александра Радовић, Тап 011, Саша Ковачевић, на музичком такмичењу "Операција Тријумф" и многи други.

2008. и 2013. године певала је пратеће вокале за Србију на Песми Евровизије, са Јеленом Томашевић и "Моје 3". Такође је била и финалиста "Х фактора". Победила је на "Охридском фестивалу" у Македонији 2015. године у дуету са Влатком Илиевским одневши два прва места, награда стручног жирија и награда публике.

Ива Плетикосић

Ива Плетикосић је прве кораке у музици направила још са 7 година. Похађала је основну музичку школу - одсек клавир. Почиње да пева и пише песме на енглеском језику. Прво студијско искуство имала је са 14 година. Отпевала је и написала бројне песме другим музичарима, за ТВ рекламе и радио џинглове. Први пут се представила публици у талент шоу "Ја имам таленат" 2013. године песмом Ерике Баду "On and on", а чак је од ње добила бројне комплименте. Године 2014. почела је да наступа у првом женском интернационалној почасној групи Beyonce "Single ladies". Са њима је наступала широм Европе. 2015. године снимила је песму "11 weeks", која говори о томе како да излечите рањено срце за 11 недеља.

Жеља јој је да помеша хип-хоп и R&B стилове. Њени узори су извођачи из 90-тих година као што су Erykah Badu, Aalyah, Laurin Hill, The Roots, Jill Scot као и новији извођачи Frank Ocean, The internet, Robert Glasper. Ива ствара аутентичне соул вибрације својим вокалним способностима и искреним текстовима које пише на основу својих осећања и искустава.

Милош Исаиловић

Током школовања у средњој балетској школи "Лујо Давичо" истакао се као један од најталентованијих ученика, те је већ тада постао стипендиста престижне Балетске Академије у Цириху. По повратку из Цириха дипломира балетску школу "Лујо Давичо". Од 2009. до 2011. године је стални члан балета Народног позоришта у Београду као и паралелно Битеф денс компаније, где је као солиста одиграо бројне улоге.

Добитник је бројних награда и признања. Годинама у назад је вишеструки првак државе у неколико плесних стилова у Српској Асоцијацији Плесних Организација. Успешно је водио семинаре савремене игре по балетским школама и плесним центрима широм Балкана и Европе. Такође успешно води семинар у савременој комапанији "Ciruit Debris" у Њујорку.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару