Познати водитељи 60. Песме Евровизије

Данас су објављена имена водитеља-домаћина Песме Евровизије 2015. године. Јубиларни 60. Евросонг имаће три главне водитељке – Мирјам Вајхселбраун, Алис Тумлер и Арабела Кисбауер, а из популарног „грин рума“ јављаће се овогодишња победница Кончита Вурст.

Сваке године домаћини се труде да направе одређене промене, па је и аустријски јавни сервис наставио тим путем - гледаћемо четири водитељке.

О Кончити Вурст, победници Песме Евровизије 2014. године знамо већ много тога. Домаћини су се потрудили да буде присутна и на Евросонгу 2015. године, и то не само као извођач победничке песме у финалној вечери, већ и као домаћин-водитељ који нам доноси атмосферу из „грин рума".

Мирјам Вајхселбраун је једна од најпознатијих и најпопуларнијих презентера у Аустрији. До сада је водила многе познате догађаје, а само неки од њих су MTV European Music Awards, MTV Video Music Awards, велике фестивале попут Rock Am Ring пред 80 хиљада људи, као и German Film Prizе 2013. године. Била је домаћин популарне емисије Плес са звездама и чувеног Бечког бала. Неколико пута била је награђена и Romy наградом.

Алис Тумлер говори пет језика, пореклом је Аустријанка и Францускиња, и била је домаћин многих догађаја широм Европе. Водитељ је ARTE's live музичких програма, а радила је и документарце о путовањима за култну француску емисију Thalassа. Такође је познати водитељ популарног аустријског програма за таленте Die Große Chance. Била је домаћин на отварању Бечког фестивала.

Арабела Кисбауер каријеру је започела још '80-их година на Јавном сервису Аустрије. Након тога, преселила се у Немачку и десет година била домаћин ток шоу програма који има велики утицај и важност у телевизијској сфери тих простора. Године 2002. вратила се на ORF како би водила емисију о талентима Star Maniа. Од 2008. године била је амбасадор за интеграције у тиму Министарства иностраних послова и имиграција. Прошле године одликована је Златном медаљом Републике Аустрије за посвећеност толеранцији и борби против расизма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару