Читај ми!

Подршка бенда „Блу“ и Лене

Нина је, осим пласмана у финале такмичења за 56. "Песму Евровизије", остварила још један сан у свом животу - упознала се са својом омиљеном групом из детињства, британским бендом „Блу“ и са прошлогодишњом победницом Евровизије, Немицом Леном.

Уочи финала, наша Нина је добила велику подршку од представника Велике Британије и Немачке. Веома популаран британски бенд „Блу" унапред је заказао дружење са Нином, на њену велику радост, с обзиром на то да јој је то омиљена група из детињства. У исто време, овом сусрету у ви-ај-пи салону током другог полуфинала, победница прошле године која у суботу брани титулу из Осла, Лена је још једном издвојила време да се поздрави са Нином и пожели јој срећу пред наступ у финалу.

"Свим срцем сам уз тебе, као и Штефан Раб" рекла је Лена искрено Нини од срца током сусрета у Диселдорфу.

Група "Блу" је оформљена још 2001. године, а одмах на почетку каријере остварили су велики успех хитом All rice. Почетком двехиљадитих, продали су преко 13 милиона албума, три пута су имали најпродаванији студијски албум у Британији, 10 пута платинасти на Острву и четири пута платинасти у Европи. Три пута су били први на UK листи синглова и још осам песама им је било у TOP 10.

Снимали су дуете са Елтоном Џоном, Стивијем Вондером, и саставом "Cool & thе Gang". Бенд се расформирао 2005. године, како би сваки од чланова започео соло каријеру. С обзиром на то да нико од њих није остварио неки запажен резултат, током прошле године, поново се окупљају, да би новим песмама и европском турнејом обележили 10 година постојања. Бенд чине: Сајмон Веб, Ли Рајан, Данкан Џејмс и Ентони Коста.

Ентони Коста је већ покушавао да се домогне евровизијске сцене 2006. године, када је на националном финалу "Making Your Mind Up" заузео 2. место, док је Данкан Џејмс био члан панела стручног жирија на националном финалу "Your country needs you" 2009. године, када је Џејд Ивен однела победу и у Москви освојила 5. место.

У досадашњој евровизијској историји, само су се Кори Брокен из Холандије и Лена Мејер Ландрут одважиле да бране евровизијску титулу на домаћем терену. Кори је, нажалост, неславно то учинила, завршивши на последњем месту те 1958. године, а како ће Лена проћи у Диселдорфу, сазнаћемо у ноћи 14. маја. Свакако, целом немачком тиму треба одати признање за храброст због такве одлуке.

О Лени се у протеклих годину дана писало веома много. Мало је детаља који нису истакнути. Ова скромна студенткиња биологије из Хановера победила је прошле године у Ослу на Евросонгу, доневши Немачкој тек другу победу у импресивној историји њеног учешћа на Евровизији. Пре тога, потпуно непозната публици, учествовала је на националном избору Unser Star für Oslo, у режији медијског магната Стефана Рааба, ту победила, и одмах потом, својом песмом Satellite освојила срца својих сународника и Европљана.

Лена је постала први познати учесник Евросонга 2011, јер је само неколико дана после победе у Ослу обелодањено да ће поново бранити немачке боје на домаћем терену. Победничка песма Сателит постала je велики континентални хит. Неколико песама са албума првенца постали су, такође, хитови.

Водећи се старом изреком да добар тим не треба мењати, Немци су организовали избор подређен Лени. Стефан Рааб, Телевизије ARD и Prosieben овог пута су направили три емисије, три ТВ шоуа под називом Unser Song für Deutschland, у којем је Лена отпевала 12 нових песама, а публика је бирала најбољу.

После две полуфиналне вечери, публика је у финалу, одржаном у Келну 18. фебруара, одлучила да Лена у Диселдорфу отпева Taken by a Stranger.

Немачка и даље држи рекорд по броју учешћа и тиме слови за најупорнију евровизијску државу. Да није било оне неславне 1996. године, када нису прошли интерне квалификације, Немачка би била једина земља са свих 56 учешћа.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара