Читај ми!

Извињење домаћина и организатора Евровизије

На ванредној конференцији за медије у Диселдорфу, организатори "Песме Евровизије" (EBU) и домаћини (NDR) упутили су извињење телевизијским гледаоцима широм Европе и бројним коментаторима, због проблема са преносом тона из коментаторских кабина током прве полуфиналне вечери 56. Еуросонга.

Окупљеним новинарима и представницима делегација земаља учесница обратили су се : Јон Ола Санд, извршни супервизор "Песме Евровизије" у име ЕБУ-а (European broadcastin union), Tомас Шрајбер, извршни продуцент овогодишњег такмичења, Томас Ридел из компаније „Riedel" која је ове године одговорна за комплетну инфраструктуру, технику и везе као и Дитер Тисен, директор техничког инжењеринга Медијског сервиса НДР, који је емитер преноса свих вечери такмичења.

„Извињавамо се свима због непријатности које смо изазвали, јер смо део гледалаца ускратили за потпуни доживљај ТВ преноса "Песме Евровизије". Свесни смо да се није радило о малом пропусту него о стварном проблему. Одговорни смо за прекид комуникационих веза између коментаторских слушалица и излазних аудио-линија. Иако наша компанија има искуства у организовању великих догађаја као што је овај, а имамо и адекватну и сву потребну технику, свесни смо да су овакви пропусти могући. Имали смо и спремљену техничку подршку за овакве ситуације али је и она заказала, па је то све то довело до проблема који гласи „прекид мулти-каналних аудио-веза", рекао је представник компаније која у свом резимеу има организацију Олимпијских игара у Пекингу, трка Формуле 1 и прошлогодишње "Песме Евровизије" у Ослу.

Пре данашњих завршних проба учесника другог полуфинала, техничари су обавили опсежне провере свих видова веза, све постојеће ISDN линије су тестиране. Потврђено је да су сада у приправности чак два система подршке у случају неких пропуста током преноса, било да се ради о људској или грешци технологије.

Подсећамо, поред осталих гледалаца програма европских националних емитера и гледаоци РТС 1, РТС Сателит и РТС Дигитал били су у уторак увече током већег дела програма, такође, ускраћени за аудио-пренос нашег коментатора Душке Вучинић Лучић.

О овом несвакидашњем пропусту домаћина у Немачкој, извештавали смо исте вечери у нашим информативним емисијама, а коментатор се и у име РТС-а извинио свим гледаоцима због техничких пропуста, иако за њих није директно одговоран.

Национални емитери прве полуфиналне вечери сналазили су се на разне начине да надоместе изостанак аудио-везе са домаћим коментаторима у Диселдорфу па су неки од њих чак преносе „настављали" јављајући се на разне начине, чак и мобилним телефонима, што је испод важећих техничких стандарда јавних медијских сервиса са националном фреквенцијом.

Извршни супервизор Евровизије, Јон Ола Санд, изјавио је да је уверен да ће сви технички пропусти бити превазиђени и да ће све бити на највишем могућем техничком нивоу током предстојећих ТВ преноса другог полуфинала и финала „Песме Евровизије 2011".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара