Читај ми!

Чаробна Нина у финалу

У првом полуфиналу за "Песму Евровизије", у Диселдорфу, представница Србије Нина, с песмом "Чаробан" изборила је учешће у суботњем финалу. Нина је наступила шеста по реду, а од деветнаест представника, десет најбољих, по избору публике и жирија, одлази у финале 14. маја.

Представница Србије Нина Радојичић, с песмом Чаробан изборила је учешће у финалу такмичења за "Песму Евровизије".

Нина је са песмом Чаробан Кристине Ковач наступила шеста по реду у "Есприт Арени" у Диселдорфу у конкуренцији 19 извођача.

"Имала сам малу трему, али сам је савладала. Најважније је да смо се пласирали у финале и да смо остварили наш циљ", истакла је после такмичења Нина Радојичић.

Осим Србије, у финалу су и Литванија, Грчка, Азербејџан, Грузија, Швајцарска, Мађарска, Финска, Русија и Исланд. 

Осим "велике петорке" коју чине Велика Британија, Шпанија, Француска, Италија и Немачка и вечерашњих финалиста, Нина ће се такмичити са победницима другог полуфинала 56. "Песме Евровизије" које је на програму у четвртак 12. маја.

Tехнички пропусти домаћина

Више од половине гледалаца вечерашњег првог полуфинала 56. "Песме Евровизије", били су ускраћени за тонски пренос - везу са коментаторима јавних медијских сервиса широм Европе.

Ради се о несвакидашњем пропусту домаћина у "Еспри Арени" у Диселдорфу. Десетине коментатора, међу њима и српски нису били у могућности да се тонски укључе у ТВ преносе програма како би саопштавали неопходне податке у вези са учесницима такмичења и начинима гласања, као и да додатно дочарају атмосферу овогодишњег "Евросонга".

"Иако овај проблем није грешка РТС-а, ми се извињавамо свим нашим гледаоцима РТС1, РТС Сателит и РТС Дигитал. Очекујемо да ће током преноса другог полуфинала у четвртак као и финала у суботу све бити у реду и да ће гледаоци РТС-а моћи да уживају у комплетном телевизијском преносу овогодишње "Песме Евровизије" и да ћемо имати све услове да заједно навијамо за што бољи пласман наше чаробне Нине" изјавила је Душка Вучинић Лучић.

Број коментара 125

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара