"Евровизија" више од песме

Вече Србије у Ослу било гламурозно самим тим што се Горан Бреговић појавио и направио добру забаву, рекао за РТС српски представник на "Песми Евровизије" Милан Станковић. Направљена најбоља могућа промоција Србије, о којој причају и пишу норвешки медији, нагласила пи-ар РТС-а Душка Вучинић Лучић.

Не постоји тако велико такмишење у свету, са тoлико великом традицијом које има тако велики број критичара, али и велики број оних који гледају свако такмичење за песму "Евровизије". Процењије се да сваке године финално вече избора за "Песму Евровизије" прати више од 150 милиона гледалаца.

(Снимак  емисије "Око" можете погледати/преузети на нашој страни Емисије) 

Поводом одржаног концерта Горана Бреговића у Ослу, представник Србије на избору за најбољу песму "Евровизије" Милан Станковић рекао је да му је веома драго што је Бреговић дошао из Кине да лично подржи и њега самог и овогодишњу песму "Ово је Балкан".

"Концерт је био гала, ми смо били на представљању доста земаља, али наше вече је било гламурозно самим тим што се Горан Бреговић појавио и направио добру забаву. Интересантно је што су и људи из земаља који нису навикли на такав звук, попут Финске, такође уживали. Дефинитивно је тачно да музика Горана Бреговића има универзалне вредности", рекао је Милан у укључењу за "Око" из Осла.

Пи-ар РТС-а Душка Вучинић Лучић рекла је да је "Евровизије" место где се осим песме промовишу и државе и додала је да је направљена најбоља могућа промоција Србије, о којој тамошљи медији причају и пишу.

"Чак три норвешке телевизије су испратиле концерт Горана Бреговића и рекли су нам да смо дух Балкана на један софистицирани начин пренели у хладну Норвешку. Мислим да смо са правом песмом дошли у географски најбољу могућу земљу", нагласила је Вучинић-Лучић.

"Евровизијске" кладионице

Говорећи о пласману наше песме на такмичењу за најбољу песму "Евровизије", пи-ар РТС-а је рекла да су у прогнози веома меродавни подаци фанова "Евровизије" који у оквиру прес центра имају своју кладионицу.

"Ми смо се јуче нашли на 3. месту на њиховој интерној кладионици, а данас смо већ скочили на 1. место у првом полуфиналу. То је добар показатељ", истакла је Вучинић Лучић.

Милан је рекао да се не бави конкуренцијом и да сву своју енергију концентрише на добро представљање наше земље, јер је у Осло дошао као представник Србије а не као појединац.

"Стално потенцирам поруку коју носи наша делегација да смо ми модерно поднебље, свесни и поносни на нашу традицију, а што се тиче осталих земаља лепо се дружимо, имамо доста излета", рекао је наш представник у Ослу.

Гостујући у емисији "Око" новинар Радио Београда и фан Евровизије Драган Илић рекао је да су два момента кључна током "Евровизијске" вечери, а то је ишчекивање наступа нашег представника и само гласање.

Илић је додао да је "Евровизија" шоу који има тензију, а да је врло мало телевизијских програма који су у стању да одрже пажњу у том контнуитету.

Фан евровизије Виктор Бутрић рекао је да се не слаже са честим критикама да квалитет није пресудан за победника "Евросонга" и навео је пример песме "Молитва" Марије Шерифовић са којом је победила на том такмичењу да је за квалитет песме добила похвале и од колега.

"Евровизија је фестивал свих чула, али ипак мислим да је песма у првом плану. Она је потпуно непредвидива без обзира на систем гласања", нагласио је Бутрић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара