Загревање за „Песму Евровизије“

Певали „Ово је Балкан“ на српском

Милан Станковић викенд је провео у Холандији, где је на позив организатора гостовао на највећем евровизијском промотивном концерту. Поред представнице земље ветрењача и лала, наш представник изазвао је највећу пажњу фанова и медија.

Осим представника Холандије и Србије, још 15 земаља (Португал, Велика Британија, Кипар, Словенија, Швајцарска, Турска, Украјина, Финска, Грузија, Израел, Литванија, Летонија, Албанија, Белгија, Бугарска) учествовало је на предевровизијском промотивном концерту који је одржан у живописном градићу Зандаму, удаљеном 20 км од Амсердама. Такмичари који ће снаге одмерити у Ослу од 25. до 29. маја, искористили су прилику да што боље промовишу своје песме. Догађај је пратио велики број медија из Холандије и других европских земаља.

Учеснике концерта примила је Геке Фабер, градоначелница Зандама, која је изразила наду да ће, поред бројних обавеза, такмичари Еуросонга уживати у обиласку отвореног музеја ветрењача, окруженог зеленим кућицама и живописним пределима. Концерт је водила Марга Булт која је представљала Холандију на „Песми Евровизије" 1987.године и изненадила све присутне појавивши се у истој хаљини коју је носила пре 23 године.

Милан Станковић дао је око 30 интервјуа представницима медија из Холандије, Белгије, Ирске, Енглеске, Француске и за разне евровизијске портале. Привукао је пажњу и националне холандске телевизије НДР коју је, поред песме „Ово је Балкан" највише интересовао Миланов стајлинг сличан јунацима манга стрипова.

Речи песме „Ово је Балкан", коју је Милан певао на српском језику, знали су готово сви присутни на концерту. Поред холанђанке Сиенеке, од извођача и публике добио је највећи аплауз. Милан већ има бројне европске фанове, који су доносили његове фотографије и српску заставу и стрпљиво чекали на аутограм и фотографисање.

Наш представник сутра одлази у Грчку, а у петак у Белгију.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару