Србија наступа седма!

Песму Горана Бреговића "Ово је Балкан", Милан Станковић ће извести као седми такмичар првог полуфинала у Ослу. С обзиром на то да је Србија добила "Wild card" могла је да бира која ће по реду наступити у првом делу полуфинала, 25. маја.

Представник Србије Милан Станковић са песмом "Ово је Балкан" наступиће седми у првом полуфиналу такмичења "Песма Евровизије", 25. маја у Норвешкој, одлучено је на састанку шефова делегација земаља учесника у Ослу.

Новина ове године је да гласање почиње одмах по извођењу прве композиције, што може ићи у прилог нашем представнику Милану Станковићу који наступа седми.

Делегација Србије имала је срећу да на почетку жреба извуче такозвани "вајлд кард", који омогућава само једној земљи да изабере редни број под којим ће наступити њен представник у полуфиналу "Евросонга".

Иначе, по "Wild card", извучена су и за прво и друг полуфинално вече , односно за први и други део такмичарког програма.

С обзиром на то да је првим жребањем у јануару одређено да српски представник наступа у првој половини првог полуфинала, представници наше делегације могли су да се определе за једну од првих осам позиција наступа и изабрали су број седам, што је испраћено бурним аплаузом.

Прво полуфинале биће одржано 25. маја, друго 27. маја, а финално вече 29. маја. Редослед наступа земаља је следећи:

Прво полуфинале:
Молдавија
Русија
Естонија
Словачка
Финска
Летонија
Србија
Босна и Херцеговина
Пољска
Белгија
Малта
Албанија
Грчка
Португалија
Македонија
Белорусија
Исланд

Друго полуфинале:

Литванија
Јерменија
Израел
Данска
Швајцарска
Шведска
Азербејџан
Украјина
Холандија
Румунија
Словенија
Ирска
Бугарска
Кипар
Хрватска
Грузија
Турска

Директно у финалу наступају земље „велике четворке": Велика Британија, Француска, Немачка и Шпанија и земља домаћин - Норвешка.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару