Емина Јаховић

Биографија и фотографије.

Емина Јаховић је рођена 15. јануара 1982. године у Новом Пазару.

Основну школу и гимназију завршила је у родном граду. По угледу на старијег брата Мирсада, у шестом разреду основне школе почела је да тренира кошарку. Бавила се вајарством, певала у хору, играла фолклор и била члан аматерског позоришта. Кључни моменат у њеној младости био је наступ у позоришту, у представи "Галеб". Емина је отпевала песму "Кажи зашто ме остави". Након што је одушевила све присутне, одлучила је почне озбиљније да се бави музиком.

Ускоро долази до сарадње са познатим композитором и извођачем Дином Мерлином. Године 2002. Емина објављује деби албум "Тачка". У јесен 2006. други албум под називом "Радије раније", којим осваја Србију, Црну Гору, Босну и Херцеговину. Емина је аутор већине песама са поменутог албума.

У лето 2007. издаје хит сингл "Cool žena", а затим одлази у Њујорк где снима песме на енглеском језику. Први сингл "Exhale" продуцирао је Бојан Дугић, а музику и текст написала је Tia - ауторка песама познатог америчког састава "Destiny's Child". Спот је снимљен у Београду током марта месеца 2008.

Након четири године припрема, светлост дана је угледао и нови студијски албум "Вила", који је објавила за ПГП РТС. Емина се још једном појављује као аутор већине песама.

Крајем 2008. године снимљен је спот за песму "Још ти се надам" (дует са Сашом Ковачевићем). Половином 2009. године снимљен је спот за песму "Пиле моје", а потом и за песму "Мед" (дует са Дином Мерлином).