У финале иду Оливер Катић, Емина Јаховић и Милан Станковић

Финалисти одабрани за национални избор за представника Србије на овогодишњем такмичењу „Песма Евровизије“ су Милан Станковић, Емина Јаховић и Оливер Катић уз вокалну пратњу Јелене Марковић. Представника Србије изабраће гледаоци РТС-а у телевизијској емисији 13. марта.

Након кастинга на којем су учествовали Жељко Васић, Милан Станковић, Миња Самарџић, Емина Јаховић, Марија Лазић, Ненад Ћеранић, Оливер Катић, Јелена Марковић, Марко Вулиновић и Адил Максутовић, процењено је да ће три песме Горана Бреговића најбоље представити Милан Станковић, Емина Јаховић и Оливер Катић уз вокалну пратњу Јелене Марковић.

Наредне две недеље, финалисти ће посветити детаљној припреми интерпретације и сценског наступа. Радиће се последње измене на текстовима и аранжманима, а као резултат се очекује врхунска продукција по којој је Бреговић познат. На основу одабраних вокала, снимаће се живи инструменти на њихове интонације.

Поред рада у студију Горана Бреговића, Емина Јаховић, Милан Станковић и Оливер Катић радиће и са кореографима у циљу припреме што ефектнијег сценског наступа.

Национално финале одржаће се 13. марта у оквиру телевизијске емисије „Три па један за Осло" у директном преносу на Првом програму РТС-а. Поред ревијалног дела емисије, финалисти ће извести такмичарске композиције два пута те вечери, како би се гледаоци лакше одлучили кога желе за представника Србије у Норвешкој маја ове године.

У ревијалном делу програма наступиће досадашњи учесници "Песме Евровизије" Јелена Томашевић, Марија Шерифовић, Марко Кон, Здравко Чолић, Северина и група "Регина", а сви они ће певати Бреговићеве композиције.

Гост емисије "Три па једна за Осло" биће и сам Бреговић са својим "Оркестром за свадбе и сахране".

Број коментара 57

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару