"Ципела" сутра на сцени московске Арене

Уочи друге полуфиналне вечери такмичења за избор "Песме Евровизије" представници Србије наступ ишчекују у добром расположењу и пуни оптимизма.

Москва се увелико припрема за друго полуфинално вече "Песме Евровизије" на коме наступа и представник Србије.

На улицама Москве, у којој живи готово 12 милиона становника, ових дана чују се различити језици. Туристи, новинари и фанови стигли су у престоницу Русије како би присуствовали 54. по реду такмичењу "Песма Евровизије", каже Душка Вучинић Лучић.

Током тродневног такмичарског дела на сцени московске олимпијске Арене своје гласовне способности показаће укупно 16 женских солиста, 8 мушких солиста, 8 дуетских парова у комбинацији три мушка, два женска и три мешовита, као и 10 музичких група од чега четири потпуно мушке, четири мешовите и две потпуно женске.

Мешовита група из Србије са песмом "Ципела" премијерно у Арени "Олимпијски" наступа сутра под редним бројем 4, у оквиру друге полуфиналне вечери највећег музичког такмичења у Европи. Представници Србије наступ ишчекују у добром расположењу и пуни оптимизма.

За улазак у финале надметаће се са представницима Хрватске, Норвешке, Естоније, Холандије, Летоније, Пољске, Кипра, Словачке, Данске, Словеније, Мађарске, Украјине, Азејрбеџана, Грчке, Молдавије, Албаније и Литваније.

По избору публике и жирија десет најбољих композиција пласираће се у финале 16. маја.

Директан пренос другог полуфинала гледаоци Радио-телевизије Србије могу пратити 14. маја, од 21 сат на Првом програму Јавног медијског сервиса.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара