Новинари задовољни организацијом у Београду

Екипу нашег вебсајта интересовало је да ли су бројни новинари домаћих и страних медија задовољни радом и организацијом овогодишњег такмичења. Инострани новинари које смо анкетирали су професионалци који годинама прате такмичење "Песма Евровизије".

Филип Кокер, RTV DR: Све је организовано на високом нивоу. Подсећа ме на Хенсилки, али су у Београду локације удаљеније. Ипак, у прес-центру имамо одличне услове. Свима су на располагању рачунари и конекција, а то је неоподно у раду било ког новинара.

Јохана Ларсон, RTV SVT: Била сам у Атини и Хенсилкију. Мислим да је овде јако лепо. Све функционише, а људи су веома љубазни. Све нам је на дохват руке. Чак имамо и бесплатну воду. Заиста су створени одлични услови за рад. Веома је чисто. Још на улазу добијате корисне информације на инфо деску које су неопходне сваком новинару. Једина ствар која ми је сметала је удаљеност „Арене" и прес-центра.

Саша Мутавџић, eurovision-austria.com: Ја сам био давне 1997. године у Даблину на такмичењу „Песма Евровизије", али је тешко поредити нешто што је било тако давно са 2008. годином. Организација и љубазност људи су ме одушевили. Контролори су можда преозбиљни, али то им је ваљда посао. Оно што ми је недостајало су ћевапи у ресторану.

Енди Сајмон, starsofeurovision.com: Ово је трећи пут да пратим „Песму Евровизије" као новинар. Атина је била прва. Тада је све било ново и уживао сам. Овде је слична атмосфера. Београд је заиста диван град и волео бих да дођем следеће године опет. Рад у прес-центру је био јако пријатан. Ништа не могу да замерим организаторима. Морам да похвалим и волонтере који су били заиста љубазни и од користи.

Ричард Крејн, The it sheet radio: Организација у Београду је савршена. Од момента када сам слетео на аеродром добио сам све информације. Акредитације су нам уручене чим смо стигли у прес-центар. Конференције за новинаре су биле занимљиве и добро организоване. Овде је све близу, за разлику нпр. од такмичења у Атини где је хала била превише удаљена. Морате да будете у право време на правом месту. То је најважније када се бавите овим послом. Нисам очекивао да ће у Србији бити овако топло, па је јако лепо од организатора што су нам обезбедили воду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару