Песма Евровизије 2008 – Финале

"У полуфиналу је постојала велика трема, осећала сам потребу да заплачем и завриштим, а чули сте како је испало. Та снага је у природи човека. Веровали смо у победу, у дубини душе смо осећали да ћемо победити, али још нисмо свесни тежине ове победе", рекла је Марија Шерифовић пре нешто више од годину дана након што је донела Србији прву победу на "Песми Евровизије".

Вечерас ће још једно име ући у историју највећег музичког такмичења у Европи. Представници 25 земаља смењиваће се на величанственој сцени "Београдске арене".

Овогодишња "Песма Евровизије" биће запамћена не само по увођењу нових правила, већ и по изврсној организацији целог догађаја. Извођачи и новинари из чак 43 земље сагласни су да је РТС поставио нове стандарде у реализацији најгледанијег музичког програма у Европи, али и да је задао тежак задатак домаћину наредног такмичења. За потребе тог сложеног пројекта, 47 шлепера је допремило опрему тешку седамдесет тона, појачала снаге 360.000 вати, двадесет камера, око петсто расветних тела, четири крана, четири "раил" камере, шест агрегата укупне снаге од 6 МW...

За најбољу песму Европе надметаће се 25 такмичара међу којима је и наша Јелена Томашевић, девојка предивног гласа, која ће нас представљати песмом "Оро".

Финале ће отворити Марија Шерифовић, а гласање ће бацањем кошаркашке лопте отворити легенда српске кошарке Владе Дивац. У ревијалном делу наступиће Горан Бреговић са својим "Оркестром за свадбе и сахране" и национални ансамбл "Коло". За најбољу песму гласаће телевизијски гледаоци из 43 земље СМС порукама или телефоном.

На великом екрану испред Скупштине града Београђани и бројни страни гости моћи ће да прате директан пренос финала из "Београдске арене". По завршетку финала биће организован спектакуларан ватромет на три локације у граду. Камере РТС-а из хеликоптера МУП-а Србије послаће у свет слику Београда који слави песму.

Директан пренос финала 53. такмичења "Песма Евровизије" можете пратити на првом програму РТС-а у 21:00.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару