Прес конференција EBU и РТС-а

Представници Европске радиодифузне уније и Радио-телевизије Србије одржали су данас у Центру „Сава" конференцију за новинаре на којој су представницима домаћих и страних медија саопштени детаљи организације овогодишње „Песме Евровизије".

Модератор конференције била је ПР менаџер такмичења Душка Вучинић Лучић. Припадницима "седме силе" обратили су се супервизор " Песме Евровизије" Сванте Стокселијус и извршни продуцент " Песме Евровизије 2008" Сандра Шуша. Прва евровизијска победница Лис Асиа и актуелна победница " Песме Евровизије" Марија Шерифовић биле су специјалне гошће прес конференције.

Циљ конференције био је да се медији упознају са новим правилима EBU. То се пре свега односи на увођење два полуфинала и нови принцип гласања. Тим поводом, Сванте Стокселијус је нагласио да сматра да ће такмичење бити много правичније са два полуфинала и подсетио је да публика у оба полуфинала бира девет, а жири десетог финалисту.

Супервизор "Песме Евровизије" је рекао да је прво полуфинале било врло гледано не само у 43 европске земље које учествују на такмичењу, већ и у Аустралији, Аустрији, на Новом Зеланду и у Казахстану. Сванте Стокселијус је најавио да ће победник такмичења "Песма Евровизије2008" ићи на промотивну турнеју. Такође, у плану је снимање филма о најпрестижнијем музичком догађају у Европи.

Наредно такмичење би требало да се одржи 12, 14, или 16. маја 2009. године, али тачан датум ће бити накнадно одређен у договору са националном телевизијом земље домаћина.

Извршни продуцент "Песме Евровизије 2008" Сандра Шуша рекла је да је организација "Песме Евровизије" изазов за сваку РТВ станицу и да се нада да је РТС испунио стандарде Европске радиодифузне уније (EBU).

На питање зашто је прво полуфинале било слабо посећено и да ли су до тога довеле високе цене улазница, Шуша је одговорила да је цена карата била врло ниска. Међутим, многи појединци и компаније купили су пакете карата за све три такмичарске вечери, иако ће присуствовати само финалу у којем учествује Србија.

Поред тога, Сандра Шуша је захвалила стотинама волонтера који изврсно раде свој посао, присутним новинарима и посебно екипи РТС-а која није велика али "ради срцем". На питање да ли је РТС спреман да буде домаћин такмичења и следеће године, изјавила је да је јавни сервис Србије свакако спреман за тај подухват.

Организатори „Песме Евровизије 2008" званично су представили нови трофеј који ће постати трајно власништво победника. Трофеј има облик микрофона из времена прве "Песме Евровизије" која је одржана 1956. године у Лугану, у Швајцарској. Извршни супервизор "Песме Евровизије" Сванте Стокселијус рекао је у шаљивом тону да се трофеј "не може купити, већ се мора освојити".

Долазак прве победнице "Песме Евровизије", швајцарске певачице Лис Асије увеличао је представљање трофеја "Песме Евровизије" . Лис Асиа ће у другом полуфиналу означити почетак гласања, а прошлогодишња победница Марија Шерифовић ће то исто учинити у финалу 24. маја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару