Отворен прес центар

Прес центар " Песме Евровизије 2008", који је смештен у Центру "Сава", отворен је данас. Од 11. до 25. маја новинари ће свакодневно имати могућност да користе погодности прес центра.

У разговору са асистентом прес менаџера Александром Бућић откривамо како ће функционисати место које ће окупити хиљаде новинара из целе Европе.

Колико новинара је акредитовано за " Песму Евровизије 2008"? Какве услове за рад ће имати?

Очекујемо између 2.500 и 3.000 новинара. Међу првима су дошли новинари из Белгије, Норвешке, Велике Британије. Импресионирани су нашим прес центром који је четири пута већи него прес центар у Хелсинкију који је важио за највећи. Морам признати да су ме многи новинари молили за мапу прес центра јер људи једноставно не могу да се снађу. Ипак, задовољни су условима које смо им обезбедили. Само ћу вам рећи да су били задовољни и столицама и лејзибеговима. Када то кажем мислим на П и ПФ акредитоване новинаре. Разлика је у томе што ће П акредитовани новинари имати мало боље услове за рад од оних са ПФ акредитацијама. Оно што је била наша обавеза јесте да обезбедимо компјутере и конекције за лаптопове. Потрудили смо се да обезбедимо бежичну конекцију тако да ће новинари бити у могућности да из коференцијске сале директно шаљу своје текстове. Такође, новинарима смо омогућили и телефонску конекцију. Једино што смо желели јесте да учинимо што мање стресним посао који очекује све новинаре. Број компјутера које је РТС као организатор предстојећег такмичења одредио прелази број 300.

Да ли постоји већ утврђен распоред кад је реч о конференцијама за новинаре?

Што се тиче конференцијске сале за новинаре, постоји једна која може да испуни очекивања сваке делегације. Од 11. маја до 18. маја, свака од 43 делегације ће имати по две конференције на којима ће се новинари упознати са свим извођачима. Свака земља ће након пробе у „ Београдској арени" долазити у Центар "Сава" на конференцију која ће трајати 30 минута. Друга конференција ће трајати двадесет минута. Након тога ћемо имати прес конференцију за 10 првих и 10 других финалиста. Наравно, биће организоване две конференције за победника „ Песме Евровизије 2008". Једна ће бити одмах после финала, а друга ће бити одржана 25. маја. Уколико новинари желе да узму накнадно изјаве од учесника, предвиђена су места и за то. Поставили смо три импровизована студија са студијском расветом. Нисмо обезбедили камере већ ће свака медијска кућа морати сама да обезбеди средства и опрему.

До када ће прес центар радити?

Данас је отворен и тако ће бити све до 25. маја. Што се дневног распореда тиче, од 11. маја прес центар ће бити отворен од 8:30 до поноћи са изузетком три вечери. Након две полуфиналне и финалне вечери, прес центар ће бити отворен од 8:30 до 04:00. Данас смо направили мали преседан и радили смо од 09:00 до 17:00. То се наравно односи само за новинаре. Ми који радимо у организацији немамо ограничено радно време.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару