Србију представља Јелена Томашевић

На 53. такмичењу „Песма Евровизије", Србију ће представљати Јелена Томашевић. У финалу нашег националног избора, који се одржава под називом „Беовизија", изведено је укупно 10 композиција, а највише гласова добила је песма „Оро".

„Беовизија 2008" - резултати:

1. Јелена Томашевић - 'Оро'
2. Алекса Јелић и Ана Штајдохар - 'Бели Јаблан'
3. Beauty Queens - 'Завет'
4. Betty Boop - 'Квар'
5. Студио Алектик и Цвета Мајтановић - 'Изнад нас'
6. Лејла Хот - 'Да си ту'
7. Марко Вулиновић - 'Сада или никада'
8. Зое Кида у Земљи Грува - 'Чудесни светови'
9. Друм'н'Зез - 'Дунав'
10. Огњен и пријатељи - 'Чућемо, чућете'

У ревијалном делу, додељене су награде фестивала „Беовизија 2008" : најбољи дебитант - група „Друм'н'Зез", најбољи сценски наступ - Алекса Јелић и Ана Штајдохар [„Бели јаблан"], најбољи аранжман - Саша Милошевић Маре за песму „Завет", најбољи текст - Јелена Галонић за песму „У живот коцкам се" и најбоља интерпретација - Ивана Петерс за песму „С тобом бих остала" и Јелена Томашевић за песму „Оро". Композитор песме „Завет" Владимир Граић добио је награду фан клуба ОГАЕ.

Годишње награде су добили Марија Шерифовић као певачица године, Владимир Граић и Саша Милошевић за песму године [„Молитва"], Дејан Цукић за „comeback" године, Кристина Ковач за спот године [„Живот је љут"], Биља Крстић и група „Бистрик" за промоцију наше музике у иностранству [албум „Тарпош"], Иван Плавшић за хуманитарни музички пројекат, фирма „Music Star" за музички догађај године [концерт групе „Роллинг Стонес"], „Београдска арена" за концерт године [Joe Cocker], Жељко Јоксимовић за најбољу музику за ТВ серију [„Оно наше што некад бејаше"], Наташа Беквалац за сингл године [„Добро моје"], „Неверне бебе" као поп група године, Здравко Чолић за албум године [„Завичај"], Александра Радовић за баладу године [„Чувам те"] и Жељко Самарџић за најуспешнију концертну турнеју. Бори Ђорђевићу је уручена награда „Душко Трифуновић" , а Ана Станић је добила специјалну награду ПГП РТС-а.

Директан пренос финалне вечери фестивала „Беовизија 2008" гледаоци су могли да прате на првом програму РТС-а, путем сателита и по први пут преко интернета.

Након финала, ОГАЕ фан клуб организовао је афтер-партy за све учеснике, госте и представнике медија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару