Украјина - Ани Лорак

Ани Лорак рођена је у граду Кyтсман, у области Цхернивтси, у Украјини. Већ са четири године је показала жељу да постане певачица.

1992. године победила је на познатом такмичењу "Первотсвит", након чега је потписала први професионални уговор иако јој је било само четрнаест година. Са деветнаест година била је награђена титулом Почасног уметника Украјине, поставши најмлађи певач који је добио тај статус. Добитница је великог броја награда, међу којима су четири златна диска за велики тираж албума и главна награда "Big Apple Music - 96", светског такмичења младих певача у Њујорку. Победница је престижних интернационалних и украјинских фестивала укључујући и "Morning Star", телевизијско такмичење одржано у Москви 1996. године.

Ани Лорак је неколико пута бирана за најбољу певачицу у Украјини. Одржала је два солистичка концерта у Украјини, објавила десет албума и један сингл, снимила биографски филм и двадесет и три видео спота. Она је најлепша и најсекспилнија жена према анкетама познатих часописа и проглашена је једном од сто најлепших жена на свету. Као глумица, Ани је играла у мјузиклима, музичким филмовима и позајмивала је глас јунацима анимираних филмова. Ани је и изврстан песник и композитор.

Велики део свог слободног времена посвећује хуманитарним активностима. УНИЦЕФ И УНО у Украјини уручили су захвалницу Ани за помоћ ХИВ позитивним грађанима Украјине и прогласили су је Амбасадором добре воље УН  у Украјини. Ани Лорак је 2005. године додељен орден Светог Станислава 4. степена и официрски крст за јачање  интернационалног угледа Украјине, за професионализам, велика креативна достигнућа, хуманост и оданост витешким идеалима. Наступала је у Енглеској, САД, Немачкој, Мађарској, Пољској, Француској, Турској. Њени даљи планови су да очара европску и светску публику.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару