Русија - Дима Билан

Дима Билан је привукао пажњу светске јавности 2006. године када је представљао Русију на “Песми Евровизије” у Атини. Дима је заузео невероватно друго место, одличном изведбом хита “Never let you go” што му је донело статус звезде и избацило га на врх топ листа руских радио и ТВ станица.

Први корак у каријери Билан је начинио учешћем у такмицењу "Јурмала", најзначајнијем музичком такмицењу у источној Европи. Дима је 2003. године дипломирао на престижној Музичкој академији "Гнесим" и постао студент Државног института позоришних уметности, где и сада студира. Издао је три платинаста албума на којима је сарађивао са светски познатим текстописцем Diane Warren. На додели руских MTV музичких награда два пута је, 2005. и 2006. године, проглашен за најбољег извођача. Дима Билан је један од четири извођача који су наступили на највећем музичком догађају у Русији 2006. године "Црвеном лету" на Црвеном тргу у Москви ( поред њега, на бини су се нашли и Шакира, "The Black Eyed Peas" и "Т.А.Т.У."). Исте године, Дима је примио награду за најпродаванијег руског извођача и наступао на додели "Светских музичких награда" у Лондону.

Наредне, 2007 године, снимио је свој први интернационални албум на енглеском језику у Лос Анђелесу и  Филаделфији, и одржао турнеју по Америци, Немачкој и Великој Британији. Једна од Диминих нових песама је и дует са Нели Фуртадо. Његов нови албум пуштен је у продају у зиму 2007/08. Први сингл са тог албума је песма "Number 1 Fan " коју је написао Јим Беанз. Песма се налази на врху топ листа музичких канала " MUZ TV" И "MTV Russia". На додели руских MTV музичких награда 2007. године Дима је добио три најпрестижније награде- за најбољег извођаца, најбољу песму и по трећи пут у каријери, за најбољег уметника. Дима Билан има и веома успешну манекенску каријеру, и добио је неколико награда "Fashion TV" за најбоље обученог уметника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару