Читај ми!

Констракта вечерас пред читавом Европом, Србија и регион певају углас In corpore sano

Дошао је и тај дан, Србија вечерас поред редним бројем три наступа у другој полуфиналној вечери „Евросонга“ у Торину. Боје Србије брани Ана Ђурић, познатија као Констракта, са песмом "In corpore sano", а занимљиво је то што је ово први пут да је нека текст неке песма на Евросонгу делом на латинском језику.

Јуче су одржане две пробе, од којих је једна генерална на којој је гласао стручни жири. Вечерас је ред на публику.

„Данас је прво полуфинално вече. Чини ми се да изгледа још фасцинантније када си доле у грин руму и гледаш бину, него што изгледа у преносу“, каже Констракта.

„Када смо компоновали песму In corpore sano, нисмо ни сањали да ћемо завршити у Торину. Била је то песма у триптиху која задовољава критеријум да траје до три минута и она њу смо пријавили како бисмо промовисали триптих и нешто што смо радили претходних година током пандемије“, навео је коаутор песме Милован Бошковић.

„Мислим да је проба коју смо имали синоћ, на којој је гласао жири заиста добро прошла и да су организатори из РАИ телевизије испунили сва наша очекивања и жеље везане за светло, кадрирање, звук. Имали смо малих проблема на почетку кад смо дошли, али се то сада уопште не примећује. Наступ има све што смо желели да има - добру поруку, енергију и извођача којег цела Европа воли“, истакла је шефица делегације Србије, Ања Рогљић.

Њен колега из Црне Горе, Иван Маскимовић каже да можда није меродаван јер кад је Констракта у питању не може да буде објективан.

„Мислим да сам мало пристрасан у целој причи, јер ја Констракту обожавам још од када је изабрана у Београду. Још тада сам јој прогнозирао победу и мислим да ће бити сјајна. Наступ је врло сличан ономе што је приказано у Београду, што је добро јер се људима очигледно допао. Много пријатеља и колега из Црне Горе ми је послало поруку да покушам да им за децу набавим њен аутограм“, истакао је Максимовић, додајући да је Србија са Констрактом „урадила праву ствар“.

„Ми смо се сад некако ту фокусирали на вечерашњи наступ и волели бисмо да прођемо у финале. То нас за сада једино интересује. Имамо јако велику подршку из Србије и региона и то нам јако прија и оставља неки задатак да испунимо та очекивања“, каже Констракта.

Од 18 земаља које вечерас учествују у другом полуфиналу, 10 ће се пласирати у велико финале 14. маја.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару