Читај ми!

Оливера Ковачевић: Специјална пошиљка из Загреба – стижу „боросане" за Констракту

Песма "In corpore sano" не престаје да привлачи пажњу од дана када је победила. Нашла се међу шест номинованих за најбољи текст овогодишњег такмичења, по избору портала еurostory.nl. Међу десет најслушанијих је на званичном Јутјуб каналу Евровизије.

За сутра, 28. априла, организован је испраћај Ане Ђурић за Торино где се одржава овогодишње такмичење за најбољу песму Европе. Догађај се емитује од 13 сати на Првом програму РТС-а.

„Увек када кажете – све је спремно, то је у ствари, тачни и прецизни да будемо, тренутак последњег хаоса. Данас је била проба у Дечјем културном центру, пробали су костиме, шминку, фризуре. Треба то још једном проћи, испробати, додати, скратити сукње и остало… Тако изгледају те припреме, иначе, на сцени – кореографија је увежбана", рекла је у Београдској хроници Оливера Ковачевић, главна и одговорна уредница Забавног програма РТС-а.

Ковачевићeва је открила да из Загреба за екипу стижу и популарне „боросане" у којима ће представница Србије на Евросонгу наступати, и то више пари, пошто је, због бројних проба и припрема, резервни костим увек неопходан. У том „подухвату" истакла је помоћ глумца Дејана Аћимовића и његове супруге – она је купила обућу која већ сутра стиже у Београд.

„Боросане" стижу у Београд захваљујући редитељу Зринку Огрести, чији филм Плави цвет, рађен у хрватско-српској копродукцији, сутра има српску премијеру.

РТС је оштро реаговао на комeнтаре да је Анина слика у црвеној хаљини, на фотељи испред сточића на којима су бокал и лавор у вези са ратом у Украјини. Наводно су столови, који су у облику слова З, скривена подршка Русији.

Ковачевићева је рекла да обично такве приче имају бизаран почетак.

„Ми смо у Галерији РТС-а организовали фотографисање за новине Информер. Тешко ми је ово да изговорим, али морам да кажем да су и новинар и фото-репортер Информера били врло коректни, и да су јако леп текст написали, и да су фотографије дивне. А ми смо то урадили да би у нашем простору то фотографисање ускршње протекло како треба. И баш кад се потрудите да све буде како треба, деси се да је потребан сто да се стави лавор, да се ставе јаја…", испричала је.

Додала је да је сценограф тада донео столове који су годинама у фундусу РТС-а, и коришћени су у емисији Час анатомије.

„Желим да отклоним било какву сумњу да је Констракта на било који начин учествовала у томе, не дај боже подржала рат, она је уметница, уметник је по својој вокацији против рата, уметник је по својој вокацији на страни жртава, РТС никада није на страни рата, РТС кроз свој програм показује управо то", изјавила је Ковачевићева и истакла: „Ми се потпуно ограђујемо од било какве идеје да је неко то намерно учинио".

Оливера Ковачевић је, иначе, добитница престижне награде СЕМУС-а, између осталог заслужене и због организације избора за песму Евровизије.

„То је за све ове пројекте велике које смо радили, пре свега Најлепше народне песме, новогодишње програме, Песме за Евровизију које су из године у годину изгледале све боље. Увек је лепо када вам неко струковно удружење, а то су сви наши естрадни уметници – додели такву награду и ја им захваљујем", нагласила је главна и одговорна уредница Забавног програма РТС-а.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару