Читај ми!

Ако није на Санрему, успеће у Сан Марину

Тек што се завршио фестивал италијанске музике Санремо, победом Махмуда и Бланка са песмом „Бривиди“, Италијани ће моћи да гледају још један музички фестивал на коме ће учествовати и Акиле Лауро који је био звезда претходних фестивала, и који се нада, да ће осигурати себи место на такмичењу „Песма Евровизије 2022“ као представник Сан Марина.

Дакле, ко није успео на Санрему, има право да проба на фестивалу „Глас за Сан Марино“ (Una voce per San Marino), у држави која се налази у оквиру италијанских граница и која од 2008. године победника овог такмичења шаље на „Евросонг“. До скоро је ово био само мали, локални фестивал на кога музичари нису претерано обраћали пажњу.

Данас већина италијанских музичара овај фестивал види као другу шансу која ће их одвести на такмичење за „Песму Евровизије“ и пружити им могућност да буду виђени у читавом свету.

Пријава на фестивал Акиле Лаура песмом Стрипер, контроверзног италијанског певача који је већ учествовао на овогодишнем Санрему завршивши на 14. месту, изазвала је велико интересовање италијанске штампе која сматра да певач очигледно жели да га свет упозна, те да можда понови успех групе „Манескин“ захваљујући чијој победи се такмичење за „Песму Евровизије“ ове годне одржава у Торину од 10. до 14. маја.

Акиле Лауро је и фаворит на кладионицама, па ће му се можда и остварити жеља да се представи међународној публици. Поред њега на овом „Малом Санрему“ учествују и Ивана Спања, Алберто Фортис, Валерио Скану и многи други познати италијански извођачи. Специјални гост је Ал Бано.

До пре неку годину, када би се помињала „Песма Евровизије“, у Италији би сви одмах помислили на нешто слично „Играма без граница“. Европски шоу разних боја са апсурдним сценографијама и чудно обученим извођачима чије је песме било немогуће слушати, пише дневни лист Република. Многи италијански извођачи нису ни хтели да учествују на „Евросонгу“ иако су победили на Санрему.

Последњих неколико година се то драстично променило, а победом „Манескина“, интересовање за овај фестивал је порасло. Сада се певачи служе и триком – „Ако није на Санрему успеће у Сан Марину“ – само да би имали шансу да учествују на „Песми Евровизије“. По правилима овог фестивала, на њему могу да учествују све особе старије од 16 година без обзира на националност и језик.

Фестивал је могуће пратити на ТВ Раи, а одржава се у "Teatro Nuovo di Dogana"  у Сан Марину. Првопласирани музичар ће, поред могућности да се такмичи на „Евросонгу“, добити и награду од 7. 000 евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару