Из наше архиве

У Центру за истраживање јавног мњења, програма и аудиторијума чува се око 3.000 истраживачких извештаја и публикација од око 200.000 страна различитог формата.

Извештаји обухватају квантитативна и квалитативна истраживања о слушаности радија, гледаности телевизије и ставовима и мишљењима слушалаца и гледалаца о емитованом програму, мњенска испитивања о значајним друштвеним, политичким и културним догађајима, рецензије, анализе написа у штампи о програмима радија и телевизије, анализе садржаја, јавне расправе о радио и ТВ програмима.

Прву познату едицију чине Резултати истраживања програма, а без неког хронолошког реда, јер се међусобно преплићу током времена, наводимо: Билтен јавног мњења, РТВ свет, са приказима и преводима иностране и програмске литературе, РТВ индекс, са резултатима панел испитивања, Јавност и РТБ, који пре свега приказује токове и резултате јавних расправа о плану програма, РТВ аудиторијум са резултатима мерења слушаности и гледаности, Музика и РТБ, као и годишњи Хронолошки и предметни регистар публикација и основних налаза. У јавности су посебно били познати истраживачки системи: Општа квантитативна анкета, Стандарна сондажа програма и аудиторијума, Дневни барометар, Редовна сондажа аудиторијума и јавног мњења, Сондажа-Барометар и Медији и мнење. 

На овом месту представљамо неке од најстаријих истраживачких извештаја Центра, у сажетој верзији, са основним налазима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво