Читај ми!

У Србију без међународне дозволе

Српски држављани из дијаспоре, приликом доласка у Србију, не морају да поседују међународну возачку дозволу, већ је довољна само важећа возачка исправа.

Српски држављани из дијаспоре, приликом доласка у Србију, не морају да поседују међународну возачку дозволу, већ је довољна само важећа возачка исправа, саопштило је Министарство вера и дијаспоре.

Срђан Срећковић, министар вера и дијаспоре је рекао да полицијски службеници не захтевају да возачи са страном возачком дозволом обавезно морају да имају и међународну возачку дозволу.

"Возачи из дијаспоре могу да одахну, јер приликом боравка у Србији или само транзита, могу да прођу са важећом возачком дозволом. Министарство кроз базе података о томе обавештава све наше држављане, који планирају долазак у Србију", рекао је Срећковић.

Министарству вера и дијаспоре се у протеклом периоду обраћао велики број људи из дијаспоре, пре свега из држава чланица ЕУ, у вези обавезе возача да уз важећу возачку дозволу, издату у иностранству, поседују и међународну возачку дозволу приликом транзита кроз Србију, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи