Магазин Србија на вези

У емисији Магазин Србија на вези упознаћете наше признате и познате људе који су живели и стварали у расејању. После боравка у иностранству вратили су се да живе у матици. Представљамо професорку књижевности и писца са Флориде и младог и успешног академског сликара који је живео у Паризу, Токију и Базелу. У Канади је потписан и Меморандум о сарадњи између Научно-технолошког парка Београд и канадског Самуел института, а представићемо вам и српски радио Бумеранг из Мелбурна.

 

 

Велики број српских писаца живи ствара у расејању. Они несебично раде на очувања српског језика, културе и идентитета. Гост емисије Снежана Миладиновић Лекан српски је писац, живела је и стварала неколико деценија у Сједињеним Америчким Државама. Пре извесног времена вратила се у матицу и настанила у главном граду.

Павле Јововић академски сликар рођен у Ужицу, а у Београду је завршио Факултет ликовних уметности. У Паризу је дипломирао и мастерирао на Високој националној школи ликовних уметности. Живео је и стварао у Токију и у Базелу. Ових дана самосталном изложбом представио се београдској публици у Дому омладине.

У Торонту је потписан Меморандум о сарадњи између Научно-технолошког парка Београд и канадског Самуел института. Министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић, током посете обишла је већи број института, а разговарала је и са српским привредницима у Торонту.

Бобан Ковачевић
Бобан Ковачевић

За српску заједницу у Мелбурну Бумеранг радио представља културни центар и средство информисања. Програм се емитује на српком и енглеском језику, а садржај је прилагођен и млађој и старијој генерацији. Прилог Драгана Гавриловића.


Музички гости Светлана Спајић и „Певачка дружина“ и Принц од Врања.

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић.
Редитељ Сунчица Јерговић.

 

 

 

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи