Удружење српских писаца Швајцарске промовисало јубиларни 20. зборник "Завештања"

Дана 28. септембра 2024. године, у хотелу "Оксен" у Нидеруцвилу, одржана је промоција двадесетог јубиларног зборника књижевних радова "Завештања", који представља симбол континуираног рада Удружења српских писаца Швајцарске. Од 2005. године, Удружење сваке године објављује овај зборник на ћирилици, омогућавајући ауторима из наше заједнице да поделе своја литерарна остварења.

Ове године, зборник је додатно обогаћен сарадњом са уметницима који живе у Швајцарској. Уместо класичних илустрација, у "Завештању" су представљене фотографије уметничких слика, чиме је допринето визуелној привлачности и свеукупном уметничком доживљају.

Промоција је окупила чланове Удружења, ауторе уметничких радова и госте, стварајући топлу и инспиративну атмосферу. Овај догађај је још једном потврдио важност заједништва и културне размене унутар наше дијаспоре.

"Свака страница Завештања носи дубоку емотивну и културну вредност, чувајући и негујући нашу књижевну баштину,“ изјавила је председница Удружења, Жаклина Марковић Митић, обраћајући се присутнима. Истакла је и важност очувања српског језика и ћириличног писма као основног моста према нашим коренима. Посебно је захвалила власницима хотела "Оксен", Стани и Луки Лазић, који већ годинама пружају подршку Удружењу, омогућавајући да се књижевне вечери и промоције одрже у пријатном и елегантном амбијенту.

Зборник "Завештања" наставља своју мисију да инспирише нове генерације писаца и читалаца, чувајући богатство нашег културног наслеђа за будуће генерације.

уторак, 01. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи