Читај ми!

Почела летња пракса

Српски студенти са светских универзитета обављаће праксу у локалним самоуправама у око осамнаест општина и градова широм Србије, у оквиру пројекта "Упознајмо државу Србију".

У оквиру овогодишњег пројекта „Упознај државу Србију" српски студенти са престижних светских универзитета обављаће праксу у периоду од 14. до 29. августа 2011. године у осамнаест општина и градова широм Србије, међу којима су градови Врање, Крагујевац, Панчево, Пожаревац, Сомбор, Чачак, и већи број општина - Апатин, Велико Градиште, Врњачка Бања, Земун, Инђија, Неготин, Нови Бечеј, Параћин, Рума, Сокобања, Ћуприја и Уб.

Срђан Срећковић, министар вера и дијаспоре је рекао да је циљ пројекта да се студентима из дијаспоре пружи прилика да виде како функционишу општине и градови у Србији, али и да они дају свој допринос локалним властима.

"Мислим да је то за њих одлична прилика да се упознају са механизмима функционисања локалних власти, али с друге стране да своја знања стечена на светски признатим универзитетима примене у пракси", рекао је Срећковић на конференцији за новинаре у Београду.

Срећковић је казао да је пројекат "Упознај државу Србију" посебно важан, јер највећи број наших инвеститора из дијаспоре као главну препреку за већи обим обављања бизниса у Србији види неажурност и неадекватне бирократске процедуре на локалном нивоу у Србији.

"Желимо да пошаљемо поруку нашим младим људима који живе широм света да је свако од њих драгоцен Србији и да ми желимо да им покажемо да се Србија сваки дан мења", казао је Срећковић.

Срећковић је рекао да је, уколико се српским студентима који студирају на престижним светским универзитетима пруже јасна перспектива и уверавања да ће Србија имати сигурну егзистенцију, вероватно да ће неки од њих донети одлуку да се врате у земљу.

"Желимо да конкретним пројектима пружимо уверавања нашим људима који живе у целом свету да иза њих данас стоји једна модерна демократска Србија која хвата корак са модерним светом", рекао је министар вера и дијаспоре.

Пројекат "Упознај државу Србију" покренула је Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) у сарадњи са Министарством вера и дијаспоре, Организацијом српских студената у иностранству и другим институцијама и организацијама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи