Читај ми!

Поглед са 4.478 метара!

Експедиција Планинарског друштва “Железничар” из Новог Београда успела је да освоји врх Матерхорн од 4.478 метара, један од симбола Алпа.

Радмило Марић, Никола Радојевић и Бојан Дулејан, чланови експедиције Планинарског друштва "Железничар" из Новог Београда, успели су да освоје врх Матерхорн (4.478 метара), један од симбола Алпа, потврдивши прошлогодишњи успех када су освојили и Мон Блан.

"Експедиција је била велики изазов за наше друштво, а још већи и за нас саме. Планина нам је показала сву своју лепоту али и величину имена коју носи. Захваљујемо свима на великој подршци коју су нам пружили", писало је у првој поруци коју су планинари послали са врха.

Врх Матерхорн географски припада масиву Пенинских Алпа, простире се дуж границе Италије и Француске, са врхом на висини од 4.478 метара.

За Матерхорн је везана и црна статистика, јер је један од најсмртоноснијих врхова, на коме је од првог покушаја успона 1.861 до данас погинуло више од 500 алпиниста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи