Читај ми!

Деца из Школе "Свети Сава" у министарству

Друга смена Летње школе "Свети Сава" одржава се у Селевцу, у општини Смедеревска Паланка. Попут деце која су прву смену ове школе похађала у Петровцу на Млави, и полазници из Селевца су посетили Министарство вера и дијаспоре.

Полазници друге смене Летње школе српског језика и културе за децу из дијаспоре и Србије "Свети Сава" посетили су Министарство вера и дијаспоре, где су их примили Миодраг Јакшић и др Предраг Тојић, државни секретари.

Друга смена Летње школе "Свети Сава", након прве одржане у Петровцу на Млави, организована је у Селевцу, у општини Смедеревска Паланка, а полазинци су деца узраста од 10 до 16 година из Албаније, Аустрије, Аустралије, Канаде, Македоније, Пољске, Румуније, Швајцарске и Србије. Школу похађа 29 полазника из дијаспоре и 30 полазника из Србије. Организатори пројекта су Центар за Србе у расејању "Свети Сава" из Београда и ОШ "Ђорђе Јовановић" из Селевца, а покровитељи Министарство вера и дијаспоре, Министарство просвете и науке, Учитељски факултет у Београду и Општине Петровац на Млави и Смедеревска Паланка.

Летња школа "Свети Сава" одржава се у Србији од 1995. године, а деци је осим дружења са вршњацима у матици омогућено да уче српски језик, историју, културу и обичаје, као и да учествују у креативним радионицама и такмичењима уз присуство и наступе књижевника, научника и уметника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи