Читај ми!

Удружење "Милутин Алемпијевић"

У Франкфурту на Мајни основано је Уметничко удружење "Милутин Алемпијевић" у знак сећања на преминулог песника и писца, чије су активности првенствено биле посвећене окупљању уметника из расејања.

Уметничко удружење "Милутин Алемпијевић" у Франкфурту на Мајни је основано у знак сећања на преминулог истоименог песника и писца, једног од првих који је почео да окупља наше писце у расејању. Иницијатори и оснивачи удружења су породица и пријатељи Милутина Алемпијевића, једног од оснивача Југословенске књижевне радионице у Франкфурту на Мајни далеке 1987. године.

Један је од оснивача Удружења писаца Седмица, које је постало и прва секција Удружења књижевника Србије у иностранству, 1995. године, такође у Франфурту на Мајни. Наставио је рад оснивањем Књижевне колоније писаца дијаспоре у Бијелoj, у Црној Гори ,2004. године, где је окупљао љубитеље лепе речи са свих континената.

Удружење "Милутин Алемпијевић" је наставак Књижевне колоније писаца дијаспоре Бијела, његове визије да се лепа реч одржи и негује. Удружење ће наставити традицију одржавања колоније писаца дијаспоре у Бијелој сваке године у августу као и до сада. Како најављују оснивачи удружења, ове године ће направити паузу у организовању колоније, па ће изостати одржавање књижевних сусрета. Међутим, већ наредне 2012. године, у истом термину (од 11. до 20. августа) одржаће се књижевни сусрети као и сликарска колонија.

Ново удружење је већ расписало конкурс за песму, причу, песму за децу, сатиричну прозу и циклус афоризама намењен писцима из земље и дијаспоре. Предвиђено је додељивање вредних награда за прва три места, које ће изабрати трочлани жири.

Све информације о учлањивању, колонији и конкурсу који ће се и даље одржавати сваке године, о зборнику у којем ће бити објављени награђени и сви остали радови учесника и новим књигама чланова, могу се наћи на Интернет страници www.alempijevic.net.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи