Читај ми!

Заштита српских права у Црној Гори

Српски национални савет (СНС) у Подгорици затражио је од црногорског председника Филипа Вујановића и омбудсмана Шућка Баковића да, у складу са својим надлежностима, заштите Уставом и законима гарантована права српског народа у Црној Гори.

СНС у писмима црногорском председнику Филипу Вујановићу и омбудсману Шућку Баковићу тражи да се обезбеди школовање на српском језику, адекватна заступљености Срба у државној администрацији и потпуна заштита имена, имовине и достојанства Српске православне цркве у Црној Гори.

Указује се да су ти захтеви потпуно усаглашени са стеченим правима српског народа, Уставом Црне Горе као грађанске државе, међународним стандардима, важећим позитивним законодавством и већ оствареним правима других националних заједница у Црној Гори.

СНС указује на  доказиву оправданост постављених захтева и у домаћој и у међународној пракси прихваћеним и познатим решењима и стандардима, па би званично тумачење институција- председника државе и заштитника људских права и слобода дало највећи допринос проналажењу најбољег решења за статус Срба у Црној Гори, саопштено је из СНС-а.

У писмима се додаје да су Вујановић и Баковић замољени да реаговање на постављене захтеве саопште у што је могуће краћем року, како би се избегле све нежељене последице које може да донесе почетак нове школске године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи