Скелом преко границе

Привремени гранични прелаз између Србије и Босне и Херцеговине у Лешници код Лознице на којем се граница прелази скелом преко Дрине биће отворен до 31. октобра.

Градска управа Лознице је саопштила да ће привремени гранични прелаз између Србије и Босне и Херцеговине у месту Лешница код Лознице на којем се граница прелази скелом преко Дрине бити отворен до 31. октобра.

Градска управа ће обезбедити неопходну техничку помоћ полицији Србије за обезбеђење прилаза до реке, док ће суседи из Семберије обезбедити скелу за прелазак Дрине.

Отварање привременог прелаза омогућиће да око 450 пољопривредника из Јање код Бијељине несметано обрађује око 450 хектара свог земљишта на десној обали Дрине.

Житељима Лешнице биће омогућено да знатно лакше и брже стигну до Бијељине и Републике Српске. Прелаз границе биће омогућен у складу са Споразумом Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине о пограничном саобраћају из 2005. године.

Привремени прелаз ће радити од 6 до 22 сата, а држављанима Босне и Херцеговине је омогућено да се крећу десет километара у дубину територије Србије.

Послове граничне контроле обављаће припадници Дирекције полиције и Управе граничне полиције МУП-а Србије.

Постоји могућност да прелаз у Лешници ради и после 31. октобра, до доношења одлуке Владе Србије о његовом одређивању за стални гранични прелаз.

Иницијативу за отварање тог прелаза покренуо је Бакир Изетбеговић, члан Председништва Босне и Херцеговине, приликом званичне посете Бориса Тадића, председника Србије Сарајеву, почетком јула.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи