Читај ми!

Летња школа у Селевцу

Друга смена Летње школе „Свети Сава“ намењена српској деци из дијаспоре и суседних земаља за учење матерњег језика и културе свечано је отворена у Селевцу, у Општини Смедеревска Паланка.

Након завршетка прве смене традиционалне Летње школе „Свети Сава" која се од 9. до 24. јула одржавала у Петровцу на Млави, у суботу, 31. јула, почела је настава за другу смену у ОШ „Ђорђе Јовановић" у Селевцу која ће трајати до 14.августа.

Ауторка Пројекта и директорка Летње школе Радмила Кунчер каже да је прва смена веома успешно завршена и да су полазници школе, деца узраста 10 до 16 година, веома задовољна. Сви су показали велики интерес за овакав облик наставе и изразили жељу да поново дођу. У првој смени било је укупно 65 малишана, њих тридесеторо из дијаспоре и тридесет петоро из Петровца на Млави.

Говорећи за Сателитски програм РТС-а Радмила Кунчер је подсетила да су сва деца из дијаспоре гости у породицама својих вршњака из места где се одржава настава, на подручју Петровца на Млави, тако да су у прилици да и после наставе утврђују у школи стечена знања, пре свега српски језик. Такође, истакла је да је интерес за наставу овакве врсте код наше деце из света све већи и да је од оснивања 1995. године до данас школу прошло близу хиљаду ђака из готово свих крајева света.

Пројекат Летње школе „Свети Сава" се одржава под покровитељством Министарства вера и дијаспоре, Министарства просвете, Учитељског факултета Универзитета у Београду и општине где се школа одржава, а ове године су то општине Петровац на Млави и Смедеревска Паланка.

.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи