Читај ми!

Лекари и инжењери добродошли у Немачку

Немачка влада намерава да, првенствено инжењерима и лекарима ван земаља Европске уније, олакша долазак у Немачку.

Инжењерима и лекарима ван земаља Европске уније Немачка влада намерава да олакша долазак у Немачку, а канцеларка Ангела Меркел о томе је обавила разговоре са представницима привреде и синдиката. Као један од разлога канцеларка Меркел навела је и истовремено упозорила да ће у наредних петнаест година, због старења немачког друштва, број радно способног становништва опасти за 6,5 милиона.

„Процес провере за инжењере електротехнике, машинства и за лекаре биће укинут. Уследиће и други кораци који ће омогућити циљано усељавање странаца", најавила је немачка канцеларка.

Почетна плата би била 40.000 евра годишње, како најављује министарка за рад Урсула фон дер Лајен.

Према проценама привредних удружења, у Немачкој тренутно недостаје 150.000 квалификованих људи и то у информатици, техничким професијама, природним наукама и математици. Савезна агенција за рад сматра да су тренутно најпотребнији инжењери, лекари и други квалификовани у здравству и нези старих.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи