Интеграција без празних обећања

Српска заједница је једна од најбоље интегрисаних у Аустрији, али истовремено негује везе са матицом рекао је Себастијан Курц, државни секретар за питања интеграције у влади Аустрије.

Себастијан Курц, државни секретар за питања интеграције у влади Аустрије је изражавајући свој лични став, али став његове партије - Народне партије Аустрије (ОВП), рекао да је српска заједница у Аустрији једна од најбоље интегрисаних, која истовремено негује везе са матицом.

"Моја прва посета иностранству по ступању на дужност државног секретара била је управо посета Београду и радујем се и у будућности доброј сарадњи са српском заједницом", истакао је Курц у изјави за Вести.

Курц је такође рекао да је рад његовог кабинета заснован на позитивном приступу интеграцији и да ће у наредном периоду настојати да оствари што више личних контаката како са српском заједницом, тако и са осталим мигрантским заједницама.

Перо Пајкановић, члан Народне партије Аустрије и кандидат на прошлим покрајинских изборима признао је, у разговору за Вести, да интеграција за странку којој припада представља сасвим нову област.

 "Праве интеграције до сада није било, пошто ниједна политичка странка није своје нове суграђане видела као такве, већ више као привремене досељенике и на тај начин се и понашала према њима", рекао је Пајкановић и додао да ће њихова партија интеграцији прилазити без празних обећања и заташкавања отворених питања.

"Да бисмо били потпуно интегрисани морали бисмо и да будемо свуда заступљени, што још нисмо, додуше сопственом кривицом", рекао је Пајкановић.

Прошле недеље је у палати Кински организован сусрет Сеабастијана Курца и представника мигрантских медија на којем су размењена мишљења и ставови поводом интеграције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи