Читај ми!

Међународнa колонијa у Крчедину

Четврта Међународна ликовна и песничка колонија посвећена Лази Костићу и Милици Стојадиновић Српкињи биће отворена у Дому породице Јакшић у Крчедину, од 28. до 31. јула.

Четврта Међународна ликовна и песничка колонија, која се у Крчедину одржава од 28. до 31. јула, организована је у част великана српског и сремског песништва Лазе Костића и Милице Стојадиновић Српкиње, као и сликара Милана Кечића који је рођен у Крчедину. Манифестацију на којој ће се представити више од сто педесет уметника из једанаест земаља отвориће познати песник Перо Зубац.

Међу учеcницима колоније биће књижевници Радомир Андрић, Гојко Ђого, Благоје Баковић, Александар Чотрић, Радомир Мићуновић, Радоман Кањевац, Милица Лилић-Јефтимијевић. Такође, учествоваће и бугарски песници Иван Топалски и Ана Иванова, и српски писци - Славомир Гвозденовић из Румуније, Јелена Ћирић из Чешке и Драган Јаковљевић из Будимпеште.

Током четири дана, на колонији ће бити изведене представе Човек човеку Раде Ђуричин, Авала експрес Петра Милошевића у извођењу Српског позоришта у Будимпешти и Растилибуђилизоване клајбезабле београдског Театра "Лево".

Програм ће беседама обогатити уметници Рада Ђуричин, Иван Вучковић, Вјера Мујовић, а арије из популарних опера извешће прваци београдске опере Александра Ангелов и Миша Јовановић. Посебан музички штимунг атмосфери даваће и тамбурашки оркестри из Панчева, Старе Пазове и Русије.

На колонији ће сликати и вајати тридесет два сликара, међу којима су Маријана Георгијева и Красимир Георгијев из Бугарске, Милан Ђурић из Мађарске, Дан Петков из Румуније, Франц Фурк из Словеније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи